26.04.2010

Dragul meu Zapa,

Rânjind, îmi asum "înfrângerea", dar făcând abstracţie de persoana ierbivorei maneliste, am să spun precum orice individ căruia îi place jocul cu cifrele:
Q.E.D.
(Quod Erat Demonstrandum)
adică:
AVEM UN UNIC CÂŞTIGĂTOR:
CRISTIAN PREDA!
AVEM UN UNIC LOOSER:
VASILE BLAGA!

"Câştigătorul" a demonstrat că:
1. "teoria" dacă este perfect cunoscută, bate totdeauna "practica", adică în România a venit timpul ca şefii de campanie să fie oameni cu muuuuuuultă carte, nu nişte pafarişti şi urechişti precum este Blaga, care în campanie nu ştie să facă decât un singur lucru: SĂ UMBLE BEAT PRECUM UN PORC ŞI SĂ URLE PRECUM UN MILIŢIAN!
2. în sfârşit, după o serie neagră de "electorale" în care PDL a câştigat îndoielnic doar mulţumită Fortunei, a fost înregistrată prima VICTORIE ABSOLUTĂ în condiţii total "neprielnice".
3. succesul este sigur dacă se aplică următorul algoritm:
-se ia un candidat cretin dar cu priză la "publicul de mijloc" (gospodine maneliste, pensionare visătoare de magnifice orgasme şi alte ţaţe de mahala foste bujetare, prezent şomeroaice)
- este pus să candideze într-un colegiu considerat "fief al opoziţiei" (primarul de sector fiind din opoziţie), cu o masă electorală preponderent de stânga (foarte mulţi oameni săraci) şi cu un contra-candidat susţinut de 3 partide!
- se refuză confruntarea directă! (trebuie ţinut cont de cretinătatea candidatului)
- se face o susţinută campanie "door to door"! (salam, ulei, făină şi niscaiva zahăr la pungă de 2 lei dar fără însemnele partidului)
-se împroaşcă candidatul cu 10 cazane de lături (a se vedea reacţiile "media" şi reacţiile blogosferei faţă de ierbivora manelistă) pentru ca spiritul "publicului de mijloc" să fie lovit la "amoarea proprie".
-se "scuipă pe media" niscaiva ştiri terifiante, precum că ca candidatul (căca-m-aş în creierii ei de manelistă) a fost ostracizat......spargeri sediu campanie, lucrături la afişe şi alte bannere (aici eu zic că Preda Cristian putea s-o bage din top şi p-aia cu violul, dar se pare că şi-a păstrat simţul realităţii şi şi-a dat seama de hilarul unei asemenea "aplicaţii", nu de alta dar şi dacă plăteşti pe cineva, când vede ierbivora manelistă în loc să-i tragă o "tentativă de viol" fuge de rupe pământul....alta era situaţia dacă eram în Turcia unde cururile de 20 pogoane şi şuncile radiante sunt la căutare!)
- se aruncă 2-3 fitile pe piaţă ( a se vedea zvonul că manelista este ferm anti-Băsescu şi că de abia aşteaptă să-i sară la beregată, a se vedea interviul pe care dom' doftor - tatăl manelistei l-a dat)!
Deci, pentru mine această manelistă nu a fost decât "câinele doctorului Pavlov", un simplu "subiect" al unui test de laborator care s-a încheiat cu succes! Eu, părerea şi previziunea nu mi-o schimb. În goana ei după "imagine", peste vreo două luni, manelista va sări la beregata lui Traian Băsescu! O să trăim şi în mod sigur o să vedem! Repet ceea ce am mai spus:
PDL NU ARE NEVOIE DE ASEMENEA LEPRE!
Personal, precum un motan sătul de pisici, stau şi torc mustăcind, deoarece zilele LOOSER-ului VASILE BLAGA sunt numărate! Cred că în mod sigur, la următoarele electorale va fi dat la o parte de lângă borcanul cu miere în care până acum la fiecare scrutin electoral şi-a băgat labele până la umăr!....că deh, vilele în buricul Bucureştiului se iau pe bani grei, nu pe bani daţi de bancă prin programul "Prima Casă"!
Hihihi......ai înţeles ceva Zapa? Citeşte până ai să înţelegi! ........între timp "noi" mai bem niscaiva fineţuri şi mai halim o icră ş-o măslină, două!
Ai pupiu........hihihi

PS1 Am uitat! Nici părerea despre Preda nu mi-o schimb! Cu toate că este doxă de carte şi are nasul mare, tot nu ştie să se facă înţeles şi tot nimic n-are-ntre picioare!
hihihi.....
PS2 Deci recapitulând: Prigoană senior au, Prigoană junior au, Trandafir au.....Bahmuţancă, Andreea Marin şi Miţa Rădulescu le mai lipseşte ca PDL să radă tot la următoarele alegeri! Uraaaaaaaaaaaaa! (auliu stai că am greşit! Miţa Rădulescu nu merge cu Andreia Marin, că se scuipă ca mâţele-n călduri moldovencele!)
hihihi....
PS3 Vai mama lui partid........

38 de comentarii:

ghita1964 spunea...

Ati simtit cutremurul?Cum ce cutremur?Cutremurul din PD-L-u!Manelista,nemanelista semnalul e dat.Si daca nepotismul,gastile,interesele dispar la alegerile din PD-L,atunci la urmatoarele "locale" o sa cam dispara "legiunea KGB-ista"!Pe de alta parte creste(asa cum am anticipat)numarul de femei din Parlament,un lucru foarte bun dupa umila mea parere!He!He!"Piratul" cunoaste jocul!
Bravo Teo!

Anonim spunea...

Io-te pula cutremur!
Io-te pula dispariţie interese!
Io-te pula dispariţie nepotism!
Io-te pula dispariţie găşti!
Io-te pula muieri în Parlament!
Să mai stea dracului şi la cratiţă panaramili naibi! La cratiţă şi la făcut copii!
Huo Teo!
hihihi

PS Zapa şarlă bătrână, pe unde-mi umbli?.....ai şedinţă de partid?
.....hihihi

Manelista grasă
S-a suit pe masă!
Masa s-a rupt!
Manelista a căzut!
Buffffffffff...
Iaca nah cutremur!

FRANK ZAPA[KING] spunea...

Asadar eusebiu,iar ai pus banii pe mirtoaga,semn ca flerul politic a inceput sa te cam paraseasca,semn ca stai prea mult in preajma unor ,CETENII TURMENTATI'rupti ,categoric de ,VULG'
in momentul cind nu mai simti ,MERSUL'e ,MARE BAI'ai o problema care tine de perceptia imediata.
las deocamdata in umbra o analiza cit mai pertinenta,vis a vis de cum se ,TRADUCE'victoria in cele doua competitii,parlamentara si primaria RIMNICU-VILCEA,si voi continua pe tonul glumet.
Asadar ,MANELISTA TEO A ciuruit-o pe LILI-PUTANA MINCATOARE DE SEMINTZE.
HAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIcele doua clanuri din sect. 4 SI-AU ARATAT nitel MUSCULATURA.
ce ma distreaza in acest moment este teoria ,BLATULUI'
.Scenariul ce vine dinspre partidul LILI-PUTAN,P.C. spune ca SUPERPRIMARUL CRISTIAN TUDOR PIEDONE,ar fi tradat,CAUZA VOICULESCIANA.
dar si mai comic mi se pare felul in care TRUSTURIILII'comenteaza.
antena 3 aproape ca a dat in bailbiiala.
ASA CA EUSEBIU M.DEACONU-nu fii trist-nu esti singur in deziluzia ta.
iar ,TEZA'conform careia,TEO TRANDAFIR'l-ar ataca in viitor pe TRAIAN BASESCU a fost o chestie la nivel de ..........GIGA.
in logica respectiva ,CRISTIAN PREDA'ar fi un antibasescian.
orice om sanatos la cap,ar fi trebuit sa ,VADA'diferentele ,discrepantele intre cele doua candidate.
MANELISTA ,in cauza ,de fapt este o persoana de-o inteligenta mult peste medie,cu o instructie solida,in timp ce LILIANA GHERVASIUC,O AMARASTEANCA CU O SINGURA CALITATE-OPORTUNISTA,MAHALAGIOACA,CARE CALCA PESTE CADAVRE,DOAR EI SA-I FIE BINE.
DEACONU M.EUSEBIU-ai primit o lectie usturatoare.

FRANK ZAPA[KING] spunea...

Intrebare curveasca:
,oare de ce fel de oameni ar avea nevoie PD-L?
care ar fi portretul socio-politic acceptabil in acest partid?
trebuie populat doar cu pupincuristi?care sa faca temenele la unul din greii partidului,ori in fata lui zeus?
pai atunci nu-i nevoie de partid-facem o gasca,un trib ,o ginta si ............asta e.

Anonim spunea...

Observ stimabile Zapa că încerci să mi-o bagi "cotită şi pe la spate"!......mă refer la litera "M"! Atenţie la detalii!
.....după câte ai văzut, eu nu le folosesc, deoarece imi este lene să deschid "rastelul cu dosare"!
După câte ştii şi ai observat, eu nu mă ascund după un nick-name, dar ştiu exact cine se ascunde în spatele multor nick-name-uri ce umblă creanga prin "virtual"!

Şi acum să răspund la "întrebarea ta curvească":

"oare de ce fel de oameni ar avea nevoie PD-L?
care ar fi portretul socio-politic acceptabil in acest partid?
trebuie populat doar cu pupincuristi?care sa faca temenele la unul din greii partidului,ori in fata lui zeus?"

Incredibil dar oricât de evoluată ar fi o democraţie, noţiunea de lider nu poate fi exclusă. Istoria a demonstrat că triumviratele sau conducerile bicefale nu au fost eficiente! Aici în poarta balcanilor, noi românii, balcanici prin toate cele, suntem prea tineri în ale democraţiei pentru a putea a ne dezbărăm de cea mai mare hachiţă a caracterul nostru:
NEVOIA UNUI TĂTUC!
Permanent am avut un tătuc şi atunci când nu l-am mai avut l-am căutat....CU LUMÂNAREA!
Reduc acum ce am scris mai sus de la nivelul macro (sociatatea nostră)la nivel micro....adică la PDL. Ca şi la nivel macro atunci când puterea de decizie este disipată pe mai mulţi vectori decizionali, absolut totdeauna rezultatul este un MARE RAHAT CU PERJE! Şi aici ai destule exemple! Noi românii nu am fost în stare să facem un pas înainte, decât dacă am fost mânaţi de la spate cu parul de către un LIDER! Acesta este şi cazul PDL! Marinarul a fost, este şi o să fie un lider! Deci:
Nu se numesc pupincurişti cei ce angrenaţi într-un sistem oarecare acceptă ordonarea şi funcţionarea sistemului în funcţie de ierarhie! În viaţa mea nu am avut curajul să contest decizia şefului ierarhic superior! Nu am contestat-o, nu o contest şi nu am s-o contest vreodată! Aceasta este regula de aur a democraţiei! Nerespectarea ei, transformă democraţia într-o mare BABILONIE!
Sunt pe fugă şi nu pot scrie mai mult, dar sper că ai înţeles ce am vrut să spun! Deci în concluzie, mi-aş dori ca orice politician din orice zonă politică să fie ghidat doar de "CONVINGERE POLITICĂ" şi de "CREZ POLITIC"...nu de
"oportunităţi" şi alte
"facilităţi"!
Mulţumit stimabile Zapa? ...sau
"STIMABILILOR" ZAPA?
hihihi

PS1 Nu uita Zapa:
ORICE SISTEM, DE ORICE NATURĂ, ORICÂT DE EVOLUAT ŞI ORICÂTE n-GRADE DE LIBERTATE AR AVEA, FUNCŢIONEZĂ CORECT DOAR DACĂ COMPONENTELE SISTEMULUI RESPECTĂ IERARHIA!
PUNCT!

PS2 Mereu uiţi un singur lucru:
- Permanent "MĂ CU BOLTĂ ŞI PRESIUNE" pe partide, care pentru mine nu reprezintă decât nişte turme de profitori şi oportunişti (recunosc că există şi excepţii dar: EXCEPŢIA ÎNTĂREŞTE REGULA!)
-SUNT NECONDIŢIONAT PRO-BĂSESCU, APLICÂND PERMANENT PRINCIPIUL: TE-AM ALES PREŞEDINTE, DECI PE MINE MĂ DOARE-N BAŞCHEŢI, FII PREŞEDINTE! FUTE-I, DESFUTE-I, BAGĂ-I LA PUŞCĂRIE, FĂ-LE CE VREI, PE MINE NU MĂ INTERESEAZĂ!SPALĂ-TE CU EI PE CAP!
- În radicalismul meu de dreapta (culmea!!!!!!!!), doresc o republică prezidenţială! Nu vreau ca soarta şi traiul meu să fie la cheremul unor loaze precum Vosganian, Ghişe, Trandafir...şi alţi "copii minune"!
Doresc acest lucru deoarece noi românii încă nu am ajuns să ştim cu adevărat ce este aceea o democraţie.....şi sincer nu cred că o să ajungem niciodată!
hihihi

FRANK ZAPA[KING] spunea...

Hei stimabile Eusebiu si Deaconu,o sa ai o mare surpriza,intr-o proportie covirsotoare sunt de acord cu textul tau,si eu cred ca ,LA ROMANICA'cacam asa stau treburile,poate doar unu doua amendamente as avea,dar nesemnificative.
ce nu am inteles este chestia cu plurarul STIMABILILOR ZAPA,aici m-ai bagat in ceata.

cercetashul spunea...

Stimabilii ZAPA .. adica stimabili care gandesc ca tine, stimabile Zapa! :)

Zapa ... dar greu iti mai pica fisa, cateodata! haaaaa si hiiii si hihihiiii

cercetashul spunea...

Buna seara tuturor! Buna seara Eusebiu si Frank!

Anonim spunea...

26.04.2010, 20:16
Clanccccccc, mersi securistă mică că ai dat un pumn în vechitura asta de telefon ca să-i pice fisa!
Hihihi....vechitură, boşorog sau moş tot aia-i! Auzi la el mai vrea să meargă şi la cadâne!....hihihi păi la cadâne bre Zapa baci, merg doar ăştia "verzii" şi tinereii ca mine!

Fitil
Auzi bre Zapa baci, dar ce sărişi ca ars când îţi băgai ştanga cu pluralul?

PS Bună seara demenţilor!

cercetashul spunea...

Deh, de-aia scuipa Zapa ca motanul furios si gelos ... Stai sa vezi ce mi-o incasez acum! Hihihiii

Eusebiu vad ca ai fost singur sub tirul lui Zapa, la alegerile astea. Oare de ce n-or sta doamnele la locul lor si se baga in politica?

ghita1964 spunea...

Mai Eusebiu de ce esti ofticos?In disputa asta,electorala,era normal sa castige Teo!Gandeste logic!Cum este perceputa de "bobor" d-na "loterie"?De ce sa mai intre in Parlament asa ceva?Sa aranjeze bilele si acolo?A aranjat destul la Loteria Nationala impreuna cu Copos!Ce vrei sa se scufunde planeta?
Cat despre problema cu "cratitilii",hmm!Societatea omeneasca(am citit eu undeva)timp de peste 2000 de ani a fost condusa de barbati si din pacate nu bine!Aproape toate actiunile produse de societatea condusa de barbati au fost indreptate inspre distrugere!Cred ca a venit timpul ca intelepciunea sa guverneze aceasta planeta!Barbatul NU ESTE UN INTELEPT,dimpotriva....

ghita1964 spunea...

Ha!Ha!Ha!Clar ca magrebienii tai nu vor fi de acord in vecii-vecilor!(Asta asa apropo de mai multe pseudo-nume!)Ha!Ha!Ha!

ghita1964 spunea...

Am citit un comentariu mai vechi scris de cercetash,in care facea trimitere spre Legea Martiala si Dictatura Militara!Acum in aceste zile cred ca ar fi unica solutie pentru tara!Unii prea cred ca totul li se cuvine!Din pacate...

lotus spunea...

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional se întoarce în România. De astăzi şi până pe 7 mai, o misiune FMI condusă de Jeffrey Franks se va afla la Bucureşti pentru evalua felul în care Guvernul a respectat programul economic convenit cu instituţiile financiare internaţionale.

Anonim spunea...

De data aceasta delegaţia FMI nu o să mai fie pisica blândă! Se pare că o să se lase cu ceva gheare scoase şi ceva pumni (labe) trântite în masă!
Cam naşpa! Este un guvern de leneşi care nu fac nimic în afara faptului că fură şi impun noi şi noi taxe! Ţara nu produce nimic, firmele sunt blocate, ţăranii în piaţă trebuie să-şi cumpere case de marcat (iei un snop de pătrunjel, ţac bonul de casă) Blaga şi Videanu se întrec în furăciuni, Boc loc să înceapă restructurările cu piţipoance precum Andreea Vass, ţine câte 3 directori la concentrato-deconcetrate, ieri am fost la Fiscu' lui Vlădescu cocainescu şi cu toate că am primit postal confirmarea de primire pentru actele contabile depuse la timp, aceste acte NU-S!...deci jegoasa şi slăninoasa de la ghişeu mi-a spus că nu-mi dă amendă, dar că trebuie să aduc alte acte, eu i-am spus că pe mine mă doare în başcheţi şi nu mai alerg după alt rând de acte şi dacă-mi dă amendă eu o să dau in judecată Fiscul (câştig în mod sigur procesul), başca că o prind şi o duc pe centura la produs până recuperez celtuielile cu deranjul, medicina este la pământ, intri în spital să cauterizezi o bubiţă şi când ieşi trebuie să vină rudele cu copârşeul ca să te externeze cu picioarele înainte, poliţia lui Blaga are dureri în măciucă, te duci în bar să dai în păcănele şi te trezeşti că te loveşte maşina ca şi cum ai fi în mijlocul auto străzii, Patriciu văd că nu se duce la puşcărie, nu pe dosarul cu kazahi ci pe dosarul cu ingineriile
bancare, maneliste de rahat sunt băgate în Parlament....deci totul este OK şi merge ca uns!
hihihi

PS Hmmmmm singura care văd că îşi vede de treabă, este Febleţea mea care i-a luat în puli pe poponarii ăia care au distrus Vama Veche!

lotus spunea...

Prefectul de Bucuresti a propus azi eutanasierea cainilor fara stapan.Cum vi se pare aceasta decizie?

lotus spunea...

O adevarata tampenie casele de marcat!

Anonim spunea...

Total corectă!
Cei care se erijează în mari iubitori de animale, să le iubească la ei acasă!
Nu înţeleg de ce eu trebuie să suport în holul blocului un astfel de continent de purici înconjurat de tot felul de străchini şi resturi de mâncare deoarece pe scară am o baborniţă iubitoare de animale!
Nu înţeleg de ce să fie mutilaţi copiii, nu înţeleg de ce în mijlocul Bucureştiului noaptea nu poti merge beat rangă pe stradă deoarece haitele de comunitari te sfârtecă, nu înţeleg de ce japonezul ăla a trebuit să moară muşcat de o astfel de şarlă bagaboantă, nu înţeleg de ce în loc ca aceste organizaţii în loc să se ocupe de copii străzii şi de copii sărmani, se ocupă de aceste şarle bagaboante!
CÂINI VAGABONZI TREBUIE UCIŞI! CINE ESTE MARE IUBITOR DE ANIMALE SĂ-ŞI IA JAVRA ÎN APARTAMENT SAU ÎN CURTE ŞI CÂND IESĂ PE STRADĂ SĂ O PUNĂ ÎN LESĂ!
PUNCT!

PS Cui nu-i convine părerea mea să mă pupe-n cur!

lotus spunea...

Ai perfecta dreptate!Am inteles ca dacă în şapte zile de la momentul în care ajung în adăposturi câinii nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, aceştia vor fi eutanasiaţi......bine ca totusii le mai da o mica sansa.

cercetashul spunea...

GHITAAAAA, te-ai tzacanit amice?

Ce tot o dai cu femeile-n sus si femeile in jos? Si de unde naibi gasisi tu atata intelepciune deplina la femei, incat sa guverneze ele in locul barbatilor! Sa nu crezi ca ii ridic in slavi nici pe unii, nici pe altii ... dar stiu eu ce vorbesc si de ce!

Daca doamnele vor sa faca politica, sunt bune profesional, tin la tavalugul masinariei de improscat si tocat, se impun si au rezultate ... nu au decat sa intre in politica! Intr-adevar, participarea femeilor ar fi un lucru util, deoarece ar mai echilibra si stimula politica barbatilor! Exemplul dnei Merkel este unul extraordinar!

???? Si ce am scris eu despre Legea Martiala si Dictatura Militara? Zau ca nu-mi amintesc!!! No bre ... acum sa nu zica lumea ca sunt vreo extremista! Nicidecum!

cercetashul spunea...

Cat despre ce s-a intamplat in spital, consider ca toti sunt vinovati, de la infirmier, asistenti, medici, sefi de sectie, director!
Cu totii stiu care sunt hibele sistemului, dar nu sufla nimeni la nivel local spitalicesc, nu face nimeni nimic ca sa se schimbe ceva ... dar cu totii se jelesc in gura mare ce vinovat este sistemul si ce injurat trebuie sa fie Guvernul (de orice culoare ar fi el!)!
Intrebare intrebatoare: dar oare, sistemul din ce si cine este alcatuit? Nu din oameni, adica din cei care sunt angajatii lui si se jelesc in gura mare?

cercetashul spunea...

Iar iubitorii de caini sa faca bine si sa-i ia acasa, in apartament sau in curte! Cine si-a iubit asa mult cainele, nu trebuia sa-l lase pe strada!
Au ei cainii vagabonti dreptul la viata, dar un om are un drept de viata si mai mare!
Atunci cand mor oameni din cauza cainilor, de fapt vinovati de moartea acestor oameni sunt cei care militeaza pentru cainii respectivi!

Stefanya spunea...

Buna seara tuturor!Un pupic pe nasuc draga cercetash!

cercetashul spunea...

Si daca FMI si CE ne penalizeaza, cine va raspunde? Cei care au vrut ‘’liniste’’ si nu reformarea societatii romanesti? Mi se pare de rasu’ – plansu’ ca cei care au tipat in gura mare ca vor ‘’liniste’’, dupa aceea se plang ca nimic nu merge in tara asta, ca sistemul este de vina si ... tot ei spun ca trebuie reformat!
Alooo, va hotarati odata ce vreti? Daca vreti sa ne fie mai bine, este necesara o reforma, dar ... reforma nu se face in liniste! Ce bine ar fi!

FMI si CE au reguli stricte pe care Romania (= noi romanii) trebuie sa le respecte si sa le indeplineasca! Nu putem doar sa cerem si sa beneficiem de drepturi (ca deh, suntem tara membra a UE), IN PRIMUL RAND AVEM OBLIGATII! Incercati fiecare sa vedeti cat sunteti dispusi sa profite de dumneavoastra o persoana care este intr-o situatie proasta, dar nici nu face nimic sa iasa din aceasta situatie!!! Dar raspundeti-va sincer!

Presedintele, Guvernul, toata clasa politica, juridicul, media si toti romanii trebuie sa realizam PROIECTUL ROMANIA, adica intr-o perioada stabilita de timp, cu un anumit buget si o anumita echipa de SPECIALISTI (care sa coordoneze intreaga populatie), trebuie sa se stabileasca obiective finale masurabile. Asta inseamna sa se analizeze cu obiectivitate si rigurozitate situatia, sa se creeze un cadru de lucru functional, sa se dea solutii, sa se coordoneze, verifice si finalizeze obiectivele, ... nu sa impuna alte si alte taxe intr-o tara care este deja blocata si saracita!
De fapt, cred ca este si o problema de respectare a organigramei tarii, care poate fi considerata o mare companie! Partidele politice sunt departamente de conducere a marii companii numite ROMANIA. Daca un departament este condus ‘’cea’’, iar alt depatament este condus ‘’hais’’ in mod constient si premeditat, cum au pretentia cei care conduc aceste departamente ca acea companie sa fie functionala, ROMANIA functionala?

Vinovati de ceea ce se intampla in tara suntem cu totii. Nu este cazul sa se arunce vina pe partidul X sau Y, pe politicianul X sau Y care au fost la conducere intr-o anumita perioada. Trebuie sa se tina seama si de contextul in care a avut loc fiecare conducere si sa se intrebe fiecare ce ar fi putut face.
Nu cred ca mai este timp de acuzatii pentru ce s-a intamplat, ci trebuie analizat ceea ce trebuie facut si ... care trebuie facut! URGENT! PUNCT!

Stefanya spunea...

Mda...acum ma uit pe realitatea tv unde se dezbate aceasta problema cu acesti caini maidanezii.

cercetashul spunea...

Buna seara Stefy! Scuza-ma, dar ma duc sa mananc!

Stefanya spunea...

Pofta buna draga cercetash!

Stefanya spunea...

Sa aveti vise placute!

cercetashul spunea...

Cele doua articole confirma ceea ce am scris mai sus, la ,,27.04.2010, 21:30’’ ... adica ‘’toti cei din spital sunt vinovati, de la infirmier, asistenti, medici, sefi de sectie, director!’’

* Nu se elaboreaza/implementeaza/respecta multe proceduri de sistem/operationale/specifice sau instructiuni specifice de lucru, iar personalul spitalului nu comunica/discuta neconformitatile minore/majore si nu se iau masuri preventive/corective … pentru a nu se complica, a nu-si crea probleme sau chiar pierde locul de munca!
Este posibil ca directorul spitalului sa nu stie care sunt problemele, pentru ca nu-i spune nimeni! Nu-i spune nimeni de frica sau din suspusenie, linguseala, prostie sau incompetenta!

* In schimb, toti acuza ... Sistemul, Presedintele, Primul Ministru si Guvernul!
De vina nu sunt nici dl. Presedinte Basescu sau oricare alt fost/viitor Presedinte al Romaniei!
De vina nu sunt nici dl. Boc sau alt fost/viitor Prim Ministru al Romaniei!
De vina nu sunt nici fostele, actualul sau viitorul Guvern al Romaniei!

Sau poate ca de vina sunt toti, inclusiv noi romanii ... din multe motive!
In primul rand, pentru ca nu se accepta si nu se face reforma in Romania!

INTREBARE: Oare, Organismele de Control Oficial si cele de acreditare a spitalelor nu au sesizat neconformitatile, de-a lungul timpului? Sau si ele ‘’au inchis ochii’’?

- Tipica noua romanilor este celebra afirmatie ‘’Lasa, ca merge si asa!’’
- Si daca sufera, este mutilat sau moare un om ... oare, cui ii pasa? Se va spune ‘’Asta i-a fost soarta!’’
.......
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cazurile-actuale-de-la-cf-2-puteau-fi-prevenite-893625.html

‘’CAZURILE DE LA CF 2 PUTEAU FI PREVENITE”
Autor: Mirabela Anghel

DACĂ S-AR FI LUAT MĂSURI ÎN 2009, când două femei au făcut infecţii grave, NU S-AR FI AJUNS LA SITUAŢIA ACTUALĂ.

„În toamna anului trecut, în maternitatea de la Spitalul CF 2 au fost două cazuri identice celor de acum. DACA ACELEA ERAU INVESTIGATE AR FI DUS LA DESCOPERIREA SI LUAREA MASURILOR NECESARE CA SA NU SE MAI PRODUCA ASTFEL DE TRAGEDII”, ne-a declarat un medic din spital care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
„NU S-AU RESPECTAT condiţiile igienice în blocul operator”
„Cele două cazuri din septembrie NU AU FOST ANCHETATE”, a declarat şi ministrul sănătaţii, Cseke Attila, ieri cu ocazia prezentării concluziilor anchetei făcute la CF 2.
„VERIFICARILE au scos la iveală faptul că personalul medical îşi desfăşura activitatea într-un MEDIU IMPROPRIU, cu un instrumentar cu STERILIZARE INDOIELNICA şi că NU SE RESPECTA PROTOCOLUL de asepsie necesar”, se arată în raportul comisiei.
În plus, deşi EXISTA O PERSOANA NOMINALIZATA pentru supravegherea şi controlul infecţiilor, NU EXISTA NICIUN PLAN DE MASURI SPECIFICE.
Pe de altă parte, s-a constatat şi EXISTENŢA RISCULUI de contaminare a instrumentarului şi a substanţelor medicamentoase prin NERESPECTAREA PROCEDURILOR DE MANIPULARE. „Există o MULTITUDINE DE FACTORI FAVORIZANŢI care au dus la apariţia infecţiilor”, a spus ministrul.
Două tinere, în stare critică după chiuretaje în 2009
CONDIŢIILE PRECARE DE IGIENĂ au îmbolăvit ANUL TRECUT, ÎN LUNA SEPTEMBRIE, alte două tinere. Una dintre ele, Iulia B., a făcut COMPLICAŢII după un chiuretaj şi a ajuns în STARE GRAVĂ la Spitalul Elias. Cea de-a doua, Constanţa I., în vârstă de 34 de ani, avea o sarcină oprită în evoluţie şi i s-a făcut un chiuretaj.
„A doua zi a făcut febră, STARE TOXICO-SEPTICĂ, a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a stat două zile, apoi a fost transferată la Spitalul Universitar unde i s-a făcut HISTERECTOMIE (ÎNDEPĂRTAREA TOTALĂ A UTERULUI - n.r.)”, se arată într-un raport al spitalului.
CAZURILE AU FOST CUNOSCUTE INCLUSIV DE CONDUCERE, ÎNSĂ NU S-A FĂCUT NIMIC PENTRU A SE AFLA CAUZELE.
„NU S-AR FI FĂCUT NIMIC NICI ACUM DACĂ NU SE IMPLICA PRESA.

cercetashul spunea...

CONTINUARE

http://www.evz.ro/detalii/stiri/la-spitalul-cf-2-nu-s-au-respectat-conditiile-de-igiena-893578.html

‘’LA SPITALUL CF 2 NU S-AU RESPECTAT CONDITIILE DE IGIENA’’
Sursa: Nicoleta Ene
Joi, 29 Aprilie 2010

În urma anchetei efectuate la Spitalul CF 2 din Capitală, după infecţiile apărute la două paciente operate, printre care şi solista de la Operetă, Amelia Antoniu, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi că IN SPITAL NU AU FOST RESPECTATE CONDITIILE DE STERILIZARE SI IGIENA.
În plus, materialele folosite la cele două operaţii NU AU FOST DEZINFECTATE CORESPUNZATOR.
"Se lucrează cu un instrumentar cu STERILITATE INDOIELNICA, iar perfuzia NU RESPECTA PROTOCOLUL DE ASEPSIE. Operaţiile au fost efectuate la un interval de 30 de minute. Doi medici diferiţi au efectuat operaţia. Comisia consideră că există factori de risc cu efecte similare. NU AU FOST RESPECTATE CONDITIILE DE IGIENA, specifice blocului operator", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Realitatea Tv.

Vinovaţii, sancţionaţi

Oficialul a mai spus că NU EXISTA UN CONTROL AL CIRCULAŢIEI GERMENILOR ÎN SPITAL şi că DEŞI ESTE UN LABORATOR DE MONITORIZARE, PROCEDURI NU SUNT FOARTE CLARE. În plus, există mulţi factori care au dus la apariţia infecţiilor.
Cei care se fac vinovaţi de cele întâmplate vor fi sancţionaţi, a mai spus Cseke Attila.

cercetashul spunea...

Vom iesi din criza in momentul in care fiecare institutie de stat sau privata se va organiza singura, la nivel intern(management performant, strategie de dezvoltare, financiara, evaluare a personalului angajat)!

cercetashul spunea...

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

TITLUL II - Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale
CAPITOLUL II - Drepturile şi libertăţile fundamentale

Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică

ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

cercetashul spunea...

Astazi la emisiunea ''Strada, scoala si spital'' a dlui Tatulici s-a spus ca Organismul de acreditare a spitalelor a elaborat Manualul de acreditare abia in anul 2008, iar Organismul nu a prea functionat!

Asta inseamna ca va fi o munca titanica pentru a se aduce spitalele la un standard de calitate corespunzator. In primul rand, tot personalul sanitar trebuie sa constientizeze ce inseamna procesul de acreditare si statutul de institutie acreditata.

Ar fi bine daca acest Organism ar colabora cu alte organisme de acreditare/certificare (de ex. RENAR) pentru a primi ajutor si a actiona rapid!

Foarte util ar fi sa se elaboreze documentatie standard pe care sa lucreze toate spitalele, pentru ca altfel se va pierde foarte mult timp pana se intelege ce trebuie facut si cum trebuie facut!
La fel a procedat si CNMP-Ministerul Cercetarii, care s-a acreditat si a elaborat documentatie centralizata pentru raportarea cercetarilor efectuate de institutii, monitorizarea fiind mai usor de facut!

Institutia mea a inceput procesul de acreditare in anul 2002 si de atunci se lucreaza la imbunatatirea Sistemului calitatii. S-a ajuns la participarea in Programe internationale de testare a competentei si la obtinerea unor rezultate foarte bune!

Consider ca este foarte util ca toate institutiile de cercetare, sanitare si nu numai, trebuie sa inceapa procesul de acreditare.

Procesul de acreditare te ajuta sa-ti inventariezi si organizezi infrastructura, personalul si activitatile desfasurate ... deci duce la CRESTEREA EFICIENTEI!

Si DA ... Ministerele trebuie sa primeasca ajutorul institutiilor din subordine pentru a se face reforma sistemului! Flux ''de sus in jos'' si ''de jos in sus''!

DACA SE VREA, SE POATE! TOTUL DEPINDE DE NOI [FIECARE IN PARTE SI TOTI IN ANSAMBLU]!

Anonim spunea...

# ‘’SE MOARE DIN CAUZA SLABEI SUBVENTIONARI A SISTEMULUI SANITAR’’
– INTREBARE: daca se moare din cauza slabei subventionari a sistemului sanitar, cum isi permit medicii sa dea concedii medicale, fara numar, celor sanatosi tun, iar institutiile sa le accepte pentru ca nu le platesc ele?

# Cand s-a rupt Coalitia PDL – PSD in 2009, dl. Prim Ministru Boc nu avea cu cine sa lucreze pentru ca foarte multi directori PSD-isti isi luasera concedii medicale .... boli subite, in grup ... concedii medicale platite din fondul sistemului sanitar, salarii medici, medicamente pacienti.

In cazul acesta, cum pot fi acuzati Presedintele Basescu si Prin Ministrul Boc?

................................

16 august, 22:12. faranume - EVZ

''Dumnezeule! unde s-a ajuns! e foarte trist ce s-a intamplat.In acelasi timp e revoltator. Arata starea de precaritate in care functioneaza totul in Romania. Se moare din accidente stupide, se moare din cauza incompetentei, DIN CAUZA SLABEI SUBVENTIONARI A SISTEMULUI SANITAR. Ii plang pe saracii ingerasi si pe parintii lor. Sper ca se va face ancheta serioasa.''

16 august, 22:06. Frustratu - EVZ

''De vina este un intreg sistem corupt, furat si jecmanit! DAR IN FRUNTEA ACESTUI SISTEM STAU PRESEDINTELE SI PRIMUL MINISTRU! Sunt la fel de vinovati cum a fost Ceausescu de situatia de dinainte de revolutie. Basescu stie foarte bine ce dezastru e in spitalele din rromanika, ca doar de-aia s-a dus sa se opereze la Viena, sau asta ai uitat?''

cercetashul spunea...

Ieri, la Realitatea, s-a spus ca trebuie sa se faca AUDITURI in toate spitalele din Romania, pentru a verifica starea de functionare a instalatiilor de electricitate, apa, gaze!

De acord, dar eu mai spun inca ceva:
- FIECARE ANGAJAT SA VERIFICE EXISTENTA SI STAREA DE FUNCTIONARE A INSTALATIILOR de electricitate, apa, gaze … existenta extinctoarelor si functionalitatea altor echipamente (aparate aer conditionat, cazane si butelii sub presiune)…. LA PROPRIUL LOC DE MUNCA SI SA ANUNTE IN MOD OFICIAL!
Oriunde pot avea loc accidente care sa ne coste viata si libertatea noastra sau viata si libertatea altora!

Ca sunt mici salariile cadrelor medicale?
- ASTA NU LE DA ABSOLUT NICIUN DREPT SA NEGLIJEZE VIATA PACIENTILOR … ESTE O CRIMA!

- Mult respect pentru dl. dr. Raed Arafat!

- Mult respect pentru toate cadrele medicale care isi desfasoara activitatea in mod profesionist!

cercetashul spunea...

Repet:

- OBLIGATORIU, FIECARE ANGAJAT SA VERIFICE EXISTENTA SI STAREA DE FUNCTIONARE A INSTALATIILOR LA PROPRIUL LOC DE MUNCA SI SA ANUNTE IN MOD OFICIAL!

ORIUNDE POT AVEA LOC ACCIDENTE CARE SA NE COSTE VIATA SAU LIBERTATEA NOASTRA ... VIATA SAU LIBERTATEA ALTORA!

cercetashul spunea...

Si inca ceva:

Daca nu avem curajul sa facem asta la propriul loc de munca, atunci nu avem dreptul sa acuzam sistemul sanitar!

Stefanya spunea...

De acor cu tine draga cercetash!

Arhivă blog