19.05.2010

Pietre(dedicatie pentru Stefy)

Pietre cu virtuţi miraculoase.
Pandantivele din cristale aduc protecţie şi sănătate Cristalele incolore de cuarţ se mai numesc şi „cristale de stâncă“. Datorită prezenţei unor impurităţi, se cunosc şi o serie de cristale de cuarţ colorate. Astfel, ametistul îşi datorează culoarea violetă prezenţei urmelor de fier, cuarţul rozé – manganului ori titanului, cel fumuriu – diferitelor minerale radioactive. Cuarţurile apar cel mai adesea sub forma „florilor de mină“, a clusterelor, concrescenţe de mai multe cristale, pornite dintr-o bază comună, în care deseori pot fi incluse şi alte minerale,cum sunt turmalinele, unele metale (cupru), ori pietre semipreţioase. Procesul de formare a cristalelor de cuarţ este extrem de lent – se apreciază că pentru depunerea a câţiva milimetri sunt necesari mii de ani. Membrii unei asemenea „flori“ sunt ca o familie de cristale, fiecare având un model propriu energetic, vibraţional, care se acordează în mod armonios cu vibraţiile celorlalţi, ca într-o orchestră. Ei emit energia spontan, încărcându-se unul de la celălalt.
Scurt „istoric“ al cristalelor de cuarţ.
Multe practici terapeutice ale culturilor antice includeau purtarea de talismane şi amulete la gât, formate din diferite pietre, în funcţie de suferinţa avută. şi în Roma antică se foloseau pietrele, pentru efectul lor pozitiv asupra corpului. În scrierile latineşti şi greceşti găsim nenumărate trimiteri la talismane bazate pe pietre, având rol în menţinerea sănătăţii, în protecţie şi în atragerea virtuţilor. Mai apoi, în Evul Mediu, găsim informaţii privitoare la utilizarea cristalelor în legendele despre Regele Arthur şi Merlin. Conform tradiţiei, renumita spadă a Regelui Arthur, Excalibur, era invincibilă datorită faptului că avea încastrată în gardă un cristal. În ceea ce-l priveşte pe Merlin, se spune că el ar fi folosit sfera de cristal şi ar fi avut acces la ştiinţa atlantă. Venind mai aproape de timpurile noastre, este cunoscut faptul că atât Paracelsus,cât şi Nostradamus foloseau o sferă de cristal. Despre Nostradamus se spune că-şi ţinea sfera pe un trepied din cupru şi că o activa cu ajutorul unei baghete atlante. şi lucrările de astrologie mai vechi, scrise în sanscrită, vorbeau despre originea şi puterea pietrelor, sfătuindu-I pe oamenii nenorocoşi să poarte diferite tipuri de pietre pentru a contracara efectele negative ale planetelor. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva caracteristici şi calităţi atribuite unora dintreprincipalele cristale folosite în confecţionarea pandantivelor şi bijuteriilor.
Ametistul
Este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru meditaţie, datorită culorii sale care corespunde vibraţiei superioare a celui de-al treilea ochi. Are rolul de a linişti gândurile lumeşti care inundă conştiinţa, deschizând astfel calea către starea de meditaţie. Ametistul iniţiază înţelepciunea şi înţelegerea superioară, fiind foarte util celor care au pierdut o persoană dragă. El este numit şi „piatra sufl etului“, deoarece comunică direct cu acesta, fiind ideal pentru relaxare sau meditaţie. Pandantiv aurit confecţionat din agat, onix alb, onix negru şi cuarţ fumuriu. Central a fost amplasat un monocristal de ametist. Datorită efectului său calmant, ajută persoanelor care sunt stresate, epuizate de muncă sau aflate în stări mentale deosebite. Este ideal pentru ameliorarea durerilor de cap care se datorează tensiunii, deoarece are darul de a linişti anxietatea; pentru persoanele uşor enervabile, pentru cele care suferă de coşmaruri frecvente. Acestea pot purta, înainte de a adormi, un ametist în dreptul frunţii şi îl pot programa să le ghideze mintea în timpul somnului, în mod protector, după care îl vor ţine sub pernă pe parcursul nopţii. Ametistul se armonizează cu cuarţul rozé. Ele pot fi folosite împreună în cristaloterapie, ca bijuterii sau în meditaţie, aducând o echilibrare calmă a energiilor mentale şi emoţionale. Ametistul este destul de răspândit în natură, deci uşor de procurat. Culoarea lui merge de la purpuriu-închis până la aproape alb, cu o palidă nuanţă cromatică. În general, preţul lui creşte proporţional cu profunzimea culorii şi claritatea sa.
Cuarţul roz
Este esenţial pentru chakra inimii. Energia sa este deosebit de utilă pentru autodesăvârşire,autoiluminare şi pace interioară. Este destinat persoanelor care nu au simţit încă adevărata esenţă a Iubirii, astfel nefiind capabile să aibă acces la tărâmurile interne ale inimii. Cuarţul rozé pătrunde încet în cele mai intime camere ale chakrei inimii, acolo unde sunt stocate toate trăirile emoţionale. Ajutând la ştergerea traumei înregistrate acolo, dizolvă încărcăturile acumulate care blochează capacitatea inimii de a da şi primi iubire. Pe măsură ce se simte tot mai puternic prezenţa iubirii, tristeţea, frica şi alte resentimente care blocau fluxul iubirii sunt înlocuite cu sensul profund al împlinirii personale. Aceasta, la rândul său, formează fundamentul pe care se clădeşte apoi pacea interioară, pentru a deveni o realitate personală. Cuarţul rozé apare în cele mai variate forme. Cristalele mici sunt ideale pentru depuneri în scop terapeutic, ori pentru a fi purtate la gât sau în poşetă. Dintre diferitele bijuterii cu cuarţ rozé, colierele sunt foarte indicate, deoarece, fiind poziţionate pe piept, stimulează permanent chakra inimii şi tot ce este legat de ea. Clusterele din cuarţ rozé sunt rare şi scumpe. Procesul terapeutic în care se foloseşte cuarţul rozé poate dura luni şi chiar ani, pentru a fi complet, în funcţie de adâncimea la care s-a fi xat durerea internă şi de dorinţa persoanei respective de a-şi „reprograma“ inima. Pe durata acestui proces, se recomandă să se poarte permanent o bijuterie din cuarţ rozé. În această perioadă, multe dintre energiile proprii vor fi internalizate şi dedicate procesului de autovindecare.Priviţi-vă în ochi şi exprimaţi-vă aprecierea legată de gândurile pe care le aveţi. Reprogramaţi-vă pe măsură ce vă ascultaţi comunicările cu propria persoană, referitoare la cele mai ascunse secrete. Umpleţi în mod conştient toate spaţiile goale şi învăţaţi să aveţi încredere în propria persoană – singura care va fi permanent în preajmă, indiferent ce se va întâmpla! Aceasta este singura modalitate de siguranţă personală. Toate celelalte ataşamente din viaţă sunt schimbătoare, doar sufletul unit cu sinele formează baza pe care se pot ajusta toate schimbările din viaţă.
Citrinul
Reflectă un domeniu cromatic de la galben-pal până la maro-închis. Este asociat cu chakra (sub)ombilicală. Culoarea sa galbenă stimulează sistemul fi zic. Energia citrinului este asemănătoare cu cea solară: Încălzeşte, penetrează, energizează, este dătătoare de viaţă. Se pot folosi cristale de citrin pe centrul inimii, cel solar şi cel ombilical, pentru reenergizarea corpului, precum şi pentru echilibrarea centrului ombilical cu cel al inimii. Deseori, constricţii temporare ale chakrei ombilicale pot cauza diferite probleme ale corpului fi zic, cum sunt digestia proastă, infecţiile vezicii şi rinichilor, constipaţia. În asemenea cazuri, se pot plasa cristale de citrin direct pe zona afectată, pentru a sparge şi dizolva corelaţiile psihice şi emoţionale create de problemele fizice. Pandantiv aurit confecţionat din agat, onix alb, carneol şi cuarţ fumuriu. Central, pentru a conferi mai multă forţă, a fost montat un monocristal de citrin.
Cuarţul fumuriu
Este cea mai strălucitoare dintre toate pietrele închise la culoare şi are cea mai mare putere în lumina de culoare neagră. Culoarea neagră fiind asociată cu prima chakră, cuarţul fumuriu este cel mai important mijloc pentru stimularea şi purifi carea acestui centru energetic în cadrul cristaloterapiei. Energia sa va iniţia mişcări ale forţelor primare în corp. Va activa instinctul de
supravieţuire al primei chakre, dar într-o formă purifi cată. Cuarţul fumuriu inspiră persoana ce îl folo seşte să accepte provocarea şi responsabilitatea schimbării calităţii vieţii cuiva şi a vieţii pe Pământ. Datorită pro prie tăţilor sale, este foarte util în lucrul cu persoane cu tendinţe suicidale. Prin forţa luminii din el, pe care o aduce în planul material, atitudinile de acest tip pot fi transformate într-o necesitate imperioasă de a(-ţi) transforma viaţa. Cuarţul fumuriu ajută pe oricine „să cadă la pace“ cu corpul său, cu inima sa, cu viaţa sa, dar şi cu lumea. Această acceptare va duce persoana respectivă spre un sentiment elevat de iubire a propriei persoane, dar şi a altora. Acest tip de cuarţ aduce forţa Iubirii din chakra inimii în cea a rădăcinii, tocmai de aceea este benefică folosirea sa în cazul persoanelor deprimate, obosite, ori care au aspiraţii
înalte, dar sunt incapabile să se ridice până la standardele lor. El permite manifestarea viselor şi viziunilor pe Pământ. Faţă de unele pietre care supresează căile negative (cum este malachitul), cuarţul fumuriu dizolvă aceste energii, pe măsură ce le întâlneşte. Prin frecvenţele înalte la care vibrează, el purifică cele mai multe dintre căile negative şi „molozul“ aurei. Lucrul cu el poate aduce după sine o schim bare radicală în com portările legate de natura egocentrică, inferioară, aomului, care se şterge şi este înlocuită cu atitudini şi căi de viaţă pozitive.
Carneliana
Este una dintre cele mai populare pietre din (sub)familia calcedoniei, de culoare roşie-portocalie. Este un simbol al puterii şi frumuseţii pe planeta noastră: ea reprezintă zorii auriu-portocalii, apusurile roşii, frunzele de toamnă şi bogăţia pământului fertil. Ea îl poate învăţa pe utilizator cum să-şi găsească locul în viaţă şi cum să-şi folosească forţele personale în lumea fizică.
Carneliana nu este o sursă energetică puternică, dar, în loc de a proiecta şi emana lumina, aşa cum fac pietrele transparente cu vibraţii superioare, ea reflectă profunzimile cromatice ale propriei lumi fi zice. Serveşte la „pământarea“ energiilor şi pentru manifestarea în planul fi zic. S-a dovedit utilă pentru persoanele distrate, confuze, nefocalizate. Este capabilă să lege atenţia în prezent, astfel încât persoana respectivă să se poată concentra asupra întâmplărilor cotidiene, devenind prin aceasta mai productivă. Folosită în meditaţie, carneliana permite focalizarea minţii spre intenţii şi scopuri mai înalte.

6 comentarii:

Stefanya spunea...

Multumesc din suflet!Dupa 2 zile de garda financiara si politie economica postarea ta ma ajutat foarte mult.....sincer vorbesc nu am cuvinte de multumire.

ghita1964 spunea...

Am zis ca te simt,nu?Te pup!

Stefanya spunea...

Esti un dragut!Tu chiar vad ca ma simti ......simtii mereu starea mea sufleteasca?Daca este adevarat esti un adevarat miracol!Te pup!

Anonim spunea...

Ai dracu ce plini de simţiriciuni sunteţi voi! Pune-i-o bre Ghiţă! Pune-i-o!
Hihihi

Stefanya spunea...

Tot timpul este ceva de comentat la tine Eusebiu!O seara frumoasa sa aveti!Va pup!

Anonim spunea...

Ete pârţ! Este democraţie! Comentez ce vreau unde vreau şi când vreau!
Hihihi

Arhivă blog