16.05.2010

Dacă tăceai filosoafă rămâneai! (III)

Ca totdeauna, când eu spun ceva, spun bine! Am spus că o dăm în seriale şi am avut dreptate! Dacă îţi faci impresia că tastele tale sunt mai afurisite decât tastele mele, atunci, dragul meu prieten virtual, amarnic te înşeli! Nu o să ai absolut niciodată ultimul cuvânt! Am fost, sunt şi am să fiu până oi crăpa mai catâr ca tine! Deci hai să te lucrez la emajine:

Tu spui:
cred ca e nevoie sa fac o anumita precizare:
Eu spun:
după câte văd tu nu ai făcut o anume precizare aici, ci ai făcut o gârlă de precizări! Ţi-am spus de o mie de ori, dar spus a rămas precum spusul la o statuie sau spusul în mijlocul deşertului! Foloseşte corect termenii şi exprimă-te coerent, deoarece chiar dacă mesajul pe care tu vrei să-l transmiţi este corect, el nu va fi perceput corect!

Tu spui:
eu traiesc in aceeasi realitate cu citeva milioane bune de romani
Eu spun:
Aauliu nenicule, deci există câteva milioane de români care au avion la scară şi n-milioane euroi la bancă? Ete-teeeeeee că acum aflai.....gata am scăpat de grija crizei!

Tu spui:
care nu au ''privilegiul''detinerii unor informatii ..
Eu spun:
''privilegiul''deţinerii unor informaţii îl are orice individ care ştie să caute, să descopere şi să citească printre rânduri! Insinuării obrăznicuţe pe care o faci, răspund prin reformularea zicerii "Uşor vedem aşchia din ochiul vecinului, dar uităm de bârna din ochiul nostru" care devine: "Uşor vedem pietricelele de pe umerii vecinului, dar uităm de bolovanii de pe umerii noştri!". Râzând glumind, parşiv, supralicitez şi mai spun: "Ce naşte din pisică, şoareci mănâncă" adicălea în familia mea, spre diferenţă de alte "familii", bărbaţii, bani de cizme ofiţereşti cu carâmb înalt nu au avut niciodată! S-au mulţumit cu bocancii muncitoreşti cumpăraţi de la cooperativă!

Tu spui:
am obiceiul sa gindesc pozitiv si sa pornesc cu orice cunostinta de la ideea ca e un om bun si ca imaginea pe care mi-o prezinta despre el e cea adevarata..
Eu spun:
"obiceiul" tău este total negativ, "pornirea" este ratată din start şi faptul că imaginea ce ţi-o prezintă "omul bun" tu o consideri adevărată, mă face să cred (golăneşte spus) că pui botul!....şi "a pune botul" nu prea este o îndeletnicire demnă de o doamnă! Văd că nici acum nu ai înţeles că omul bogat este precum magnetul, respinge pe cei de aceeaşi polaritate şi atrage pe cei de polaritate inversă, adicălea: atrage doar lichelele, escrocii, fomiştii şi pupincuriştii de profesie, care nu văd în el decât un sac de bani! Dada....UN SAC DE BANI! De fapt exprimarea neaoşă este: O VACĂ DE MULS!

Tu spui:
nu suspectez pe nimeni de nimic pina cind nu mi se dau motive de a face asta
Eu spun:
Totdeauna este prea târziu pentru a te mai proteja atunci când deja au apărut motivele! De aceea permanent ai fost deziluzionată crunt de cei în care ai crezut! Deoarece în loc să cauţi motivele, ai aşteptat ca ele să apară!

Tu spui:
in alta ordine de idei, am citiva prieteni pe care daca i-as suna in miez de noapte si le-as spune repede:"fa cutare lucru, nu ma intreba de ce, ca nu am timp", mi-ar indeplini rugamintea, care ar putea suna ca o comanda in urechile multora
Eu spun:
este total corect ceea ce spui şi asta am spus şi eu! Reciteşte însă ceea ce ai scris prima oară şi poate acum ai să înţelegi cât de deficitară eşti la capitolul comunicare, reciteşte prima "spunere" a mea şi încearcă de a comunica corect ceea ce vrei să comunici, ca să înlături din start posibilitatea de a nu fi înţeleasă corect sau de a fi înţeleasă taman pe dos!

Tu spui:
ref prezenta la posturi neagreate :
nu fac parte din categoria celor lasi,fricosi, speriosi,comandati, manevrati, manevrabili, santajabili, etc
in plus, imi asum tot ceea ce fac si spun
de aceea uneori imi permit luxul de a ma exprima
e singurul lucru pe care nu il va putea influenta nimeni si nimic niciodata
daca asta nu convine, sau deranjeaza, sau e gresit interpretata, e problema lor si nu a mea
Eu spun:
ţicnită ai fost, ţicnită eşti şi ţicnită ai să rămâi! Poate doar dacă citeşti un pic Arta Conversaţiei a Ilenei Vulpescu să se mai amelioreze un pic ţicneala-ţi cronicizată! Şi nu uita:
"Conversaţia este o artă....trebuie să ştii cum să discuţi cu cei din jurul tău, să te faci plăcut prin felul tău de a vorbi, de a dialoga, de a conversa şi de a comunica. Să ştii să asculţi atunci când este nevoie şi să vorbesti doar atunci când este cazul. Dialogul, conversaţia, comunicarea te pot ridica sau te pot coborâ. Orice prostovan poate bate cu parul, doar cel intelegent poate bate cu vorba!" (din ciclul: Filosofeli Demenţiale, autorul nu-l mai menţionz dar încă trăieşte! Nu a crăpat!)

Tu spui:
;)
Eu spun:
Vezi că ai o aşchie în ochi! I-o am fost la control şi oftalmologul mi-a spus că bârnă n-am dar am conjuctivită!

Cam atât am avut de spus şi tot ceea ce am spus, am spus cu aceeaşi mare, foarte mare prietenie pe care eu dementul, eu spurcatul la gură, eu prostovanul o am şi o voi avea pentru omul care atunci când eram în rahat, mi-a intins o mână şi m-a ajutat să ies din hazna!

Morala
FEREŞTE-MĂ DOAMNE DE PRIETENII ADEVĂRAŢI, CĂ DE DUŞMANI MĂ FERESC EU!
Haides paides!

Menţin rugămintea adresată demenţilor mei, de a nu comenta!

Niciun comentariu:

Arhivă blog