27.06.2010

Femeia inteligenta si femeia caprioara

‘’Nelson si Hamilton, doi barbati de factura opusa, dar amandoi de prima calitate, se indragostesc de o femeie care, prin gratia ei nobila si lipsa-i de discernamant, ajunge sa semene cu o caprioara. Iata problema, spuneti dumneavoastra …
- Asa e.
- Totusi eu nu vad aici nici o problema, ci mai degraba un fapt exemplar si luminos ca o ecuatie matematica. Problema o adaugati dumneavoastra, fiindca va apropiati de un fapt atat de limpede cu o idee preconceputa, si anume aceasta: ca barbatii valorosi nu se indragostesc de caprioare.
- Domnule, dar mi se pare firesc ca un barbat cu sufletul complex si disciplinat sa nu se simta atras de o faptura frivola, cu spirit volatil si, cum spune un personaj al lui Baroja, ‘’fara fundament’’!
- Da, da pare firesc, dar firescul nu e ceea ce ni se pare noua, ci ceea ce i se pare Naturii, care este mult mai fireasca decat toate simetriile noastre mentale si are totdeauna mai multa noima. La urma urmelor, care e ratiunea pentru ca un barbat inteligent sa se indragosteasca de o femeie inteligenta? Daca ar fi vorba de intemeierea unui partid politic sau a unei scoli stiintifice, se intelege ca un spirit clar incearca sa-si alature alte spirite clare, dar indeletnicirea amoroasa chiar lasand la o parte dimensiunea ei sexuala - nu are nimica de a face cu asta, este exact contrariul oricarei ocupatii rationale. Departe, asadar, de a fi o enigma, cazul pe care-l prezentati dumneavoastra este chiar cheia experientei amoroase. Barbatii se indragostesc de caprioare, de ceea ce, in femeie, tine de caprioara. Eu unul n-as spune asa ceva de fata cu doamnele, fiindca ele ar face rau pe suparatele, desi in fond de nimic nu s-ar simti mai magulite.
- Atunci, pentru dumneavoastra, talentul femeii, capacitatea ei de sacrificiu, nobletea ei sunt calitati fara importanta ...
- Nu, nu, au mare importanta, sunt minunate, extrem de stimabile – le cautam si le ridicam in slavi la mama, la sotie, la sora, la fiica -, dar, ce vreti, cand e vorba, strict vorbind sa te indragostesti, te indragostesti de caprioara ascunsa care exista in femeie.
- Drace, ce mi-e dat s-aud!
- Barbatul, cu cat e mai barbat, e si mai plin, pana sus, de rationalitate. Tot ce face si realizeaza, face si realizeaza din anumite ratiuni, mai ales din ratiuni utilitare. Dragostea unei femei, acel abandon divin al persoanei sale ultraintime pe care-l savarseste femeia patimasa, e poate unicul lucru pe care nu-l dobandesti din anumite ratiuni. Centrul sufletului feminin, oricat de inteligenta ar fi femeia, este ocupat de o putere irationala. Daca barbatul e persoana rationala, femeia este persoana irationala. Si asta e deliciul suprem pe care-l gasim la ea! Animalul e si el irational, dar nu e persoana, e incapabil sa-si dea seama de sine si sa ne raspunda, sa-si dea seama de noi insine. Cu el nu-i cu putinta relatia, intimitatea. Femeia ii ofera barbatului ocazia magica de a se comporta cu alta fiinta fara ratiuni, de a o influenta, de a o domina, de a i te abandona, fara interventia vreunei ratiuni. Credeti-ma: daca pasarile ar avea minimul de personalitate necesara pentru a ne raspunde, ne-am indragosti de pasari, nu de femeie. Si, invers, daca barbatul normal nu se indragosteste de alt barbat e pentru ca-i vede sufletul alcatuit pe de-a-ntregul din rationalitate, din logica, din matematica, din poezie, din industrie, din economie. Lumea e admirabil facuta de un mester excelent, si e o minune cum i se potrivesc si i se ajusteaza toate piesele!
- Esti stupefiant, prietene Olmedo!
- Deci ideea ca barbatul valoros trebuie sa se indragosteasca neaparat de o femeie valoroasa, in sens rational, e pura geometrie. Barbatul inteligent simte un pic de repulsie fata de femeia talentata, afara de cazul ca-n ea excesul de ratiune e compensat de un exces de nonratiune. Femeia prea rationala nu-i spune nimic barbatului si-n loc de dragoste, el simte pentru ea prietenie si admiratie. E la fel de fals sa presupunem ca pe barbatul eminent il atrage femeia foarte desteapta, ca si ideea pe care femeile insesi o propaga in chip nesincer, potrivit careia, inainte de toate, ea ar cauta la barbat frumusetea. Barbatul urat, dar inteligent, stie foarte bine ca, in cele din urma, e nevoit sa le vindece pe femei de plictiseala contractata in ‘’iubirile’’ cu barbatii chipesi. Le vede retragandu-se, una dupa alta, intr-o acostare fortata, infinit lehametite de excursia lor prin peisajul frumusetii masculine.
- Prietene Olmedo, daca ai fi scriitor si ai scrie tot ce-mi spui, ai sfarsi spanzurat de un felinar ...
- De-asta nici nu scriu. La ce bun sa scriu? E imposibil sa-ti transmiti propriile certitudini. Foarte rar se intampla ca altcineva sa fie atat de generos, incat sa fie dispus sa te inteleaga exact. Dar, in definitiv, tot ceea ce-am spus eu acum a mai spus-o cifrat, cu multi ani in urma, prietenul nostru Fridi. (Olmedo ii zice Fridi lui Friedrich Nietzsche). Acolo unde enumera trasaturile caracteristice ale barbatului celui mai bun, pe care el il numeste ‘’distins’’, dam peste asta:
‘’Satisfactia oferita de femei, ca fiinte de o specie poate inferioara, dar mai fina si mai imponderabila. Ce desfatare sa intalnesti fapturi cu capul plin de dans si de capricii si de carpe! Sunt adevarata incantare a tuturor sufletelor barbatesti prea incordate si profunde, si a caror viata se scurge impovarata de responsabilitati enorme.’’ (José Ortega y Gasset)

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Aici se schimbă calimera:
FEMEIA CĂPRIOARĂ POATE FI SAU NU POATE FI FERICITĂ, DAR FEMEIA INTELEGENTĂ ESTE TOTDEAUNA FERICITĂ!
Nah că v-am tras-o...trilili, trilila, trilili!

Anonim spunea...

o femeie inteligenta nu trebuie sa fie neaparat doctor docent,insa musai are nevoie sa aiba un al saselea simt,si sa stie sa cada mereu in picioare,sau sa nu cada deloc...voi ce ziceti?

Anonim spunea...

orice caprioara ajunge elefant

cercetashul spunea...

1. Barbatii se indragostesc de caprioare, de ceea ce, in femeie, tine de caprioara ... te indragostesti de caprioara ascunsa, care exista in femeie!
2. Talentul femeii, capacitatea ei de sacrificiu, nobletea au mare importanta, sunt minunate, extrem de stimabile – le cautam si le ridicam in slavi la mama, la sotie, la sora, la fiica!
3. Dragostea unei femei, acel abandon divin al persoanei sale ultraintime!
4. In alegerea iubitei, barbatul isi reveleaza fondul esential, ceea ce si femeia face in alegerea iubitului. Tipul uman pe care-l preferam in celalalt schiteaza profilul propriei noastre inimi.

Hihihii .... nah voleu si de la mine! Era vorba de CAPRIOARA ASCUNSA, CARE EXISTA IN FEMEIE!

... trilili, trilila, trilili!

Anonim spunea...

vai,tu,cercetashule,ce stii sa respecti femeia,,,hihihi

...

Anonim spunea...

27.06.2010, 22:13
Vrei sa spui ca nu o respect? Si eu mi-s tot femeie! Hihihi

Anonim spunea...

Hmmm, dar despre ce vorbim? Despre un cuvant din DEX ... ''femeie'' ... care trebuie respectat?

Sau este ca in iarna: doamna profesoara il altoieste pe domnul politist si cand domnul politist o altoieste pe doamna profesoara ... vaaaai, ce oroare ... cum a putut un barbat sa loveasca o femeie?

- Femeile ii respecta pe barbati?

- Barbatii le respecta pe femei?

- DAR OARE, FEMEILE SE RESPECTA INTRE ELE?

Nah, ca acum chiar mi-am pus in cap tot neamul muieresc! Hihihi

cercetashul

ghita1964 spunea...

@cercetashul:
Mai cercetas de la oras,femeia nu-i caprioara puiutule!Femeia este cea mai frumoasa si singura creatie a lui Dumnezeu care asemeni Lui poate zamisli chip si asemanare!Universul in complexitatea lui nu poate face combinatile chimice pe care le dezvolta o femeie in crearea vietii!
In iarna a fost vorba despre depasirea atributiunilor si competentelor unui politist!Din punctul meu de vedere pe care de altfel l-am exprimat si atunci,politistul a gresit de la inceput!Trebuia sa o imobilizeze regulamentar si sa-i faca dosar penal pentru ultraj!Dar sa nu confundam filozofia "caprioarei" cu cazuistica unui bocter de noapte!
Tot asa: trilili,trilila,trilili,etc.-tera!

Anonim spunea...

@27.06.2010, 21:44
Nicio femeie nu cade în picioare ci cade în pulă!

@27.06.2010, 21:47
Orice căprioară care-şi schimbă sexul şi devine elefant cade tot în pulă, singura diferenţă fiind că în loc ca pulă să intre în pizdă, intră în cur!

@27.06.2010, 21:52
De când mă ştiu nu-s zoofil, deci căprioare n-am futut! Am preferat caprele cu două picioare!
....ba chiar o dată deoarece eram beat precum lemnul, am făcut un 69 c-o capră de lemn!

@27.06.2010, 22:28 si 28.06.2010, 00:29
Aia nu se pune, că era cioară nu femeie!

Finiş coronat opus:
femeile e de trei feluri:
- curvi proaste, alea de se fut gratis.
(Ex: nevestele şi alea care sunt îndrăgostite)
- curvi deştepte, alea care se fut pe bani.
(Ex: deschideţi TOP 300 - secţiunea femei )
şi
- curvili dracului, alea care nu se fut cu mine!
(Ex: Cercetaşul)

Trilili, trilila, trilili....
Nah că iar v-am tras-o-n buza.....dimineţii!

PS De la beat cârciumă viu,
Merg pe gard de drum mă ţiu,
Nici un latră nu mă câine,
Nici un râde nu mă om.
Am lăsat poarta deschisă
Şi-a ieşit vaca pe drum.
Unde-au prins-o bagabonţii
Şi gravidă-i vaca acum!

Anonim spunea...

Chiar ca esti manga, bre! Sa vezi ce-ti fac, ca ma inervezi si te ixicut rau di tat! Hihihiii

Anonim spunea...

Ghita iar esti amabil, ca de obicei! Pai eu nu ziceam de zamislire, ci ziceam de femeia de care se indragosteste barbatul! Uneori se clameaza respectul pentru femei, chiar daca acestea devin elefante intepate de musca tza tza ... pardon, tze – tze!

Chiar, ce s-a mai intamplat cu profesoara si politistul?

Vezi, altoieste-l si tu pe stimabilu’, ca manga fiind a cantat porcarele urcat cu chiserele pe masa! S-a facut elefantzoi! Hihiii

Sa aveti o saptamana excelenta!

PS. Iar barbatii sa descopere caprioarele delicate din femei (cateodata elefante ... hihiii)!

cercetashul

TheMahnn spunea...

Femeia inteleginta este cea mai dulce fiinta. Stie cum sa isi obtina tot ce are nevoie si cum sa te faca sa ii oferi ceea ce vrea. Vrei nu vrei te lasi dominat de ea pentru ca o vezi ca pe o caprioara, o fiinta delicata, dar puterea ei vine din inteligenta.

Anonim spunea...

Mahmur cu priverea chiompalie şi mutra şifonată v-o mai trag o dată:
DECRET:
DE ASTĂZI ÎNCEPÂND NU MAI IUBESC FEMEI! FUT FEMEI! CĂPRIOARE, PUTERNICE, INTELEGENTE SAU ELEFĂNTESE, FUT TOT CE PRIND DEOARECE VORBA STRĂBUNĂ SPUNE CĂ FUŢI NU FUŢI, VREMEA PULII TRECE RĂMÂN DOAR LIMBA ŞI DEGETELE DE LA MÂNĂ ZECE!
Nahhhhhhh

Anonim spunea...

@ 28.06.2010, 11:11
Femeia este trimisul diavolului pe pământ cu misiunea de a face pe dracu în patru ca să ne abată pe noi îngeraşii de bărbaţi de la calea cea dreaptă! Dacă nu ar fi femeile bărbaţii nu s-ar duce la curve, dacă nu ar fi femeile bărbaţii nu ar sta toată yiua prin cârciumi ca să scape de scorpiile ce le au acasă, dacă nu ar fi femeile bărbaţii sătui de cicălealea lor nu ar mai inventa războaie ca să aibă unde-o tuli d-acasă, dacă n-ar fi femeile bărbaţii nu ar face tot felul de inginerii şi fărădelegi financiare pentru a câştiga bani că să le cumpere tot felul de zet treiuri, breleanturi şi alţi chiloţei cu aţă-n cur!
Punct!

Anonim spunea...

Alooooooooooooooooo,eusebiu-durerea de cap si mahmureala se vindeca cu altceva,daca nu stii INTREBA.
daca nu poti te ajutam si dadca nu vrei si nu vrei...............TE INSURAM,ADICA,PARDON TE MARITAM CU................
WOWWWWWWWWWWWW CE PERECHE ATI FI TU SI TEO TRANDAFIR------------DOI INGERASI ,HAAAAAAAAAAAAAAAA
FRANK ZAPA[KING]


P.S.daca tot vrei sa te inscrii la PSD-DE MINUNTA CU TEO...........

Anonim spunea...

Deja am băut zamă de varză beeeeei, dar tot îmi bălăngăne neuronul în dovleac! Cât despre manelista aia, măh Zapa tu nu ai înţeles că nu-s zoofil? Cam cum mi-ar sta mie cu scroafa-n pulă?
Bleahhhhhhh

Anonim spunea...

28.06.2010, 11:47 - ''DECRET: DE ASTĂZI ÎNCEPÂND NU MAI IUBESC FEMEI!''

Stimabile, iar au inghetat apele!
Pai bine dom'le, nu ai zis ca-ti iubesti doar propria persoana si pe Briliant? :) Hihihi

cercetashul

Anonim spunea...

Hmmmmm, mă inervezi securisto! De nu-ţi sparg io casa şi-ţi şparlesc arhiva să crăp de te mint!

cercetashul spunea...

No bre ... arhiva este in mintea mea!
Vrei mintea ... Ma iei pe mine ... Belea ti-ai gasit! :)
Nah, asta meriti dupa ce mi-ai zis azi noapte! Hihihiii

cercetashul spunea...

Mamaliga: Clonc, clonc, clonc ... si stropi peste ceaun!

Soricelul: Mamaliga nu te da la mine, ca ma dau si eu la tine!

Si tot soricelul, frecandu-si botul, ganditor: Dar daca ma oparesc?

Hahahaaaaaa

Noapte buna! Pup

Anonim spunea...

N-ai să vezi! N-am chef să umblu cu cipu-n cur şi să dau raport scris noaptea când vin acasă! Caută alt nătărău!
Hihihi

Anonim spunea...

Atunci stai bre cuminte si nu mai cloncani! Hihiiii
io

Arhivă blog