18.06.2010

Comunism!

Stupefiat, astăzi, pe blogul Febleţii am citit următorul comentariu:
silverstar (18 Iunie 2010 - 20:33)
Şi care-i problema, Ionhut? Elevii ar putea fi obligati sa munceasca in ferme agricole
Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/social/stiri-sociale/elevii-ar-putea-fi-obligati-sa-munceasca-in-ferme-agricole-1022674
Comentariu
Este foarte bine, mai ales pentru blocari, pentru copiii de la oras adica si vad ca si scopul e bine definit.
Am mers, pe timpul lui Ceausescu, cu elevii la cules de mere si struguri, la ferma de legume, la strans de papusoi… Va asigur ca nu li s-a intamplat nimic niciodata copiilor. Faceau treaba, le placea pentru ca era ceva nou pentru ei dar se si distrau pe masura.
Aveam copii bolnaviciosi, sensibili la mancare. Pe camp, la cules nu le ajungea mancarea dar existau rezerve.
Ca sa nu mai spun cat erau de rumeiori, la sfarsitul practicii, de la soarele bland de toamna.

Cu spumele în creieri am dat replica imediat:
diaconu Eusebiu (18 Iunie 2010 - 23:37)
Auziiiiiiiiiiiiiiii beiiiiiiiiiiiii Arginţiiiiiiiiico, ţie ţi s-a încăzlit neuronul din lipsă de lichid cefalo rahidian? Cum poţi să scrii că:
“E foarte bine dacă pentru copiii de la oraş se vor lua asemenea măsuri – cu o condiţie însă – să existe ferme. În primul rând e ieşirea în aer liber. Apoi a bine ca elevii să ştie de mici care-i drumul păpuşoiului de la câmp până ajunge mămăliguţă”
Adicălea briliantul meu să adune dovlecii după câmp în timp ce porcii ăia de ţărani stau la cârciuma din sat şi se îmbată precum scroafele? Boc să-şi trimită pe mă-sa, pe ta-su, pe nevastă-sa şi pe plozii lui la agricultură. Să tragă la coasa până le-o da sângele pe nas că i-a fătat mă-sa la poplaca! Huoooooo! Păpuşoiul tău astăzi şi mâine de zuză!

Iată şi articolul:
Pentru cine-si mai aduce aminte, pe vremea lui Ceausescu, elevii erau obligati sa faca "munca patriotica", de cele mai multe ori fiind vorba despre sortarea cepei, a cartofilor sau culesul de struguri.
Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Agriculturii, din aceasta toamna, elevii claselor I-VIII din marile orase ar putea face cunostinta cu "munca la tara", adica ar urma sa fie dusi la ferme si statiuni de cercetare pomicole si legumicole - unde sa participe la cules -, dar si la expozitii sau targuri.
Primariile vor trebui sa acopere costul deplasarilor din bugetul alocat Programului de incurajare a consumului de fructe in scoli. Prin acest din urma proiect - blocat, momentan, la Camera Deputatilor -, statul vrea ca, pe langa lapte si corn, fiecare elev sa primeasca zilnic cate un mar, anunta Evenimentul Zilei.
Actul normativ elaborat de mai-marii de la Agricultura prevede ca elevii scolilor generale vor lua parte la munca in gradina, la concursuri tematice cu premii si vor primi brosuri din care vor putea afla beneficiile consumului de fructe si legume proaspete.


Iată şi răspunsul meu aici în această ogradă:
Boc nemernicule şi voi nemernicilor de la Ministerul Agriculturii, la practică în agricultură să vă trimiteţi plozii voştrii handicapaţi care nu reuşesc în viaţă decât susţinuţi de poziţile voastre şi de averile obţinute prin belirea statului român de toate bogăţiile lui! Briliantul meu nu a fost fătat de mă-sa la ţară exact cum nici eu nu am fost fătat de mama la ţară! Nenorociţilor ce sunteţi, vreţi să vă culeagă copii recoltele de pe câmp, în timp ce ţăranii se îmbată precum porcii la carciuma din sat?

ANGAJAŢI-VĂ ZILIERI ESCROCILOR,
NU EXPLOATAŢI COPII FASCIŞTILOR!
HUOOOOOOO COMUNIŞTI ORDINARI ŞI BELIŢI!
BOC ŢI-A LUAT DUMNEZEU MINŢILE
CÂND TE-A POCNIT TAC'TU CU OUL ÎN CAP BOULE?
ÎN ŞCOALĂ, ELEVUL TREBUIE SĂ FACĂ ŞCOALĂ,
NU AGRICULTURĂ NENOROCIŢILOR!

4 comentarii:

ghita1964 spunea...

Ăştia-s nostalgici rau efendi!Eu cred ca Boc,boculet, o calcat şi pe greblă când a fost acasă!Nu vede-ţi ca aştia încep tot cu sfârsitul?Ei nu au ferme,dar vor recolte.Nu au fabrici dar vor productie.Nu au banci dar vor dobânzi.Nu au cap şi le plouă în gât!
Efendi,tu ştii ca sunt susţinătorul lui Băsescu,însă guvernul acesta este cel mai slab guvern din istoria post-loviturădestat(poate doar guvernul lui Ciorbea să fi fost mai slab)nu are nicio viziune!Atât auzi de la ei:"Vom face!" Şi cu aia rămâi!Atât ştiu ei:să consume, doar nu consumă de ei!Reformă?N-o sa vezi!Poate să vină şi guvernul Boc 666,nu are habar să ţina "hăţurile"!Crede că totul se rezolvă cu lozinci!M-a dezamăgit dl.Boc,nu are sânge!

lulu spunea...

Buna dimineata!
A mea este cu zgomot...
Mare-i gradina Domnului, se pare ca nostalgiile sunt mai mari decat credem! Si cati mai sunt ca astia care invoca trecutul! Si cati vor mai fi!
Guv Boc incearca daca le merge este numai vina poporului asta tampit....auzi practica agricola, iar o luam de la capat....sa mai radeam de China comunista? Trecutul comunist de la noi este mai aproape decat credem, grav...grav.... E clar, nu avem sanse ca societatea noastra sa se vindece curand!

lulu spunea...

Distinse bufon hihihi, Legat de comentariul respectiv, mda era de asteptat un astfel de raspuns la reactia articolului despre practia agricola, fara pretentii, nici nu trebuia sa-l iei in seama....e limitat prin existenta......

Maxim Daniela spunea...

O zi frumoasa ca tine sa ai Lulu!

Arhivă blog