17.07.2010

Politicieni în slujba României, politicieni în slujba propriului partid/interes

*** PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU (dintr-un interviu pe care l-a avut la B1 Tv, preluat de pe site Politeia)
- ’’La subiect. In primul rand Basescu a amintit colegilor de la PDL ca inainte de 2014 exista apocalipsa din 2012, le-a mai amintit ca-l vrea pe Boc acolo unde este, dar le-a mai spus ca sunt cativa care si-au luat nasul la purtare. Le-a mai explicat colegilor ca vremea cand el ajungea la palatul Victoria a trecut si acum ei trebuie sa ajunga la Cotroceni. Si i-a anuntat la televizor sa ajunga la el cam intr-o saptamana, cu lectiile facute. Basescu le-a mai explicat cam ce lectii doreste sa vada. Probabil ca unul din cele mai importante lucruri din aceasta discutie a trecut neobservat – 10%. Procentul este un sah magistral la cei doi componenti rasfatati ai coalitiei guvernamentale. “Independentii” in primul rand, si dupa aceea, imediat, UDMR. PSD a declarat prompt că este de acord cu un prag de 10%. „Credem“, a spus Purtătorul de cuvînt al PSD, Radu Moldovan, “că este bună propunerea preşedintelui. Sîntem de acord cu un prag electoral de 10%, nefiind un partid care să ne facem probleme că nu îl vom atinge. Vom susţine o modificare a legii în acest sens.“
- Expunerea militara si necesitatile legate de ea, inclusiv sporirea efectivelor cu 800 de oameni a fost simpla si foarte convingatoare; securitatea trupelor noastre si nimic altceva, intarim flancurile dispozitivului. Despre F-16, Basescu a explicat ceea ce trebuia sa explice – el, Presedintele tarii, a acceptat recomandarile armatei. Cred ca daca Crin ANTONESCU ar fi fost legat la calorifer o saptamana ca sa invete cum si de ce, tot nu ar fi reusit sa fie atat de convingator si autoritar. Punct si de la capat.
- Intr-o postare viitoare voi mai discuta despre acest interviu, in special de upercutul spre ILIESCU. Pentru cei initiati in treburile marinei pot sa va spun un singur lucru – Capitanul Basescu este pe drum spre iesire din port, si in putin timp va incepe sa arunce balastul. Salut capitanului de cursa lunga, bine te-ai intors!

*** Dl. IOAN RUS - (catre dl. Ponta)
- Nemţii: *
program politic pus in slujba tarii, nu in slujba propriului partid; * stânga cu dreapta au guvernat în Germania patru ani, în slujba Germaniei; * CDU şi SPD au lăsat deoparte celelalte lucruri şi au pus înainte interesul naţional.
- Romanii: * trebuiau bărbaţi, nu curve, acolo, la masă; * nu am fost capabili să punem interesul României şi al românilor înaintea intereselor unui partid!”

*** Cercetashul - (catre dl. Ponta)
'Atacati si luptati pentru un crez, pentru o solutie in beneficiul tarii, dar amintiti-va ca cei pe care ii reprezinta PSD sunt doar 1/3 din populatia tarii, restul avand interese diferite! Separati ‘’dreapta’’ de ‘’stanga’’, deoarece este o coalitie gen struto – camila ... dar lucrati in consens, pentru binele tarii! Nu faceti iar coalitie numai din dorinta de a-l demite pe Presedintele Basescu! … faceti ALT GEN DE POLITICA! Incepeti cu noua politica a respectarii Presedintelui Romaniei, a respectarii celei mai inalte functii in stat … respectati Presedintele Romaniei, respectati Institutia Prezidentiala, deoarece suntem singura tara din lume in care Presedintele este amenintat in continuu’’

*** Dl. CBP (despre dl. Ponta)
- pregăteşte PSD-ul pentru guvernare!
- Liderul PSD a început să judece logic şi pragmatic. Primul lucru pe care a început să-l facă, este să delimiteze stânga de dreapta, să delimiteze partidul de "prietenia" loazelor de la PNL (care se zic de dreapta, dar până şi în Parlamentul European sunt pe zona de stânga).

*** Dl. CRIN ANTONESCU
-
il banuieste pe dl. Ponta de blat cu dl Presedinte Basescu.
- face blat cu dl. Geoana, care a uitat cât de tare l-a înjurat dl. Crin Antonescu în alegeri.
- ‘’Ii spunem noi ‘’PA!’’ domnului Basescu, suspendandu-l!’’

*** Dl. VICTOR PONTA (despre dl. Antonescu)
-
PNL … toată această agresivitate din ultima perioadă este o strategie politică dăunătoare, din punctul nostru de vedere.
- ‘’domnul Geoană a uitat cât de tare l-a înjurat Crin Antonescu în alegeri. Acum, ca un bun creştin care este domnul Geoană îl iubeşte din nou pe domnul Antonescu,… (CBP: Ideea lui Crin Antonescu de a-l vedea pe Mircea Geoană şef al statului care să nominalizeze un premier al unei noi majorităţi politice. ...
BLAT ANTONESCU – GEOANA]
- Scenariul lui Crin este din poveşti nemuritoare … de o săptămână se ocupă de scenarii ştiinţifico - fantastice. ..
ideea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu: “Este excelentă dacă vrem să-l aducem din nou la viaţă pe Băsescu".

*** Dl. ION ILIESCU (despre dl. Antonescu)
- Ion Iliescu s-a lecuit de admiratia pe care i-o purta lui Crin Antonescu in urma cu cateva luni, cand il voia in PSD: “Eu am vazut: Antonescu are stilul lui, si e putin obraznic la un pustan fara prea multa experienta politica, dar, in sfarsit, s-a trezit pe cai mari. Sunt mentalitati care se reflecta, dar si interesul lor (al liberalilor, n.r.) este ca sa mearga intr-o batalie politica impotriva acestei situatii. As propune o mai multa prudenta in abordarea disputelor firesti, ideologice, cu cei care se afla, de asemenea, in opozitie, si sa gasim un limbaj comun in eforturile noastre”.
- Ion Iliescu, oarecum iritat de disputele dintre liberali si social - democrati, a formulat obiectivele de etapa ale PSD, recomandand gasirea unui limbaj comun cu liberalii, dar si ostracizarea PDL. ... Sa nu ne lasam atrasi in niste curse, pentru ca in batalia politica sunt obiective strategice pe termen lung si sunt obiective tari. Noi nu trebuie sa permitem iesirea din izolare a PDL si a lui Traian Basescu. Exista o anumita manevra – si din pacate si lipsa de maturitate a lui Crin Antonescu si a liberalilor – au lansat pe piata disputa intre PNL si PSD. Asta e nevoie acum? In loc sa concentram intreaga batalie politica si sa avem si dialoguri cu liberalii? Obiectivul major pentru societatea romaneasca este sa inteleaga lumea raspunderea care revine pentru situatia din tara lui Basescu si partidului de la guvernare”.













24 de comentarii:

Anonim spunea...

Cercetashule!
Banuiesc de ce ai folosit "cromatica".
Citim printre randuri si fara culori (slujbasii "entereselor"-cer drept de la d-nul "OSIM"-vor fi luati de val).
Se desparte uleiul de apa!
Sa curga faptele!
Bine te-am revazut!
Ariane

Anonim spunea...

Futu-ţi dosarele şi mintea ta aia ordonată!
:))))))

Anonim spunea...

Va multamesc pentru "complement"!
De la dosare,intr-adevar mi se trage!De la dosarele Bancorex!(io nu mintasc de felul meu- da' a naibii sa fiu de uit ceea ce invat)
Hi,hi,hi!
Ariane

Anonim spunea...

Retrag comentariul!Null and void!
Cercetashule, tu erai complementata!
Gafa!
Ariane

Anonim spunea...

Hai, hai nu vă întreceţi cu gluma că io cu două nu pot! La bătrâneţile mele de abia mă descurc cu una!
Trageţi la sorţi dosarele şi mintea cui o regulez!
:))))))

Anonim spunea...

Cercetasha!
Sar'mana Don' OSIM ca ai deviat elegant mingea!
Ariane

Anonim spunea...

Hmmmmm, tocilaro îmi place cum editezi!
hihihi

Anonim spunea...

Ariane si Eusebiu, va salut pe amandoi, va multumesc pentru ''complemente'' si-mi cer scuze pentru intarziere!

Spun si aici ce i-am spus lui Eusebiu ... m-am ingrozit cand am realizat ce candidati la Presedentie erau sustinuti, cum erau si sunt etichetati amandoi de catre dl. Iliescu ... care, cu toate acestea, ii vrea uniti din nou impotriva Presedintelui Traian Basescu! De fapt, ce vrea dl. Iliescu?

Sarmana Romanie si sarmani romani! Deschideti ochii mintii si vedeti cine va face rau, cine este doar pentru propriul interes!

cercetashul

Anonim spunea...

Cercetashule,
Si eu te salut cu drag si o tzara de umor!
Stii la ce ma gandesc in legatura cu "sita" ta deasa?
La un anunt romanesc mai ghidus:
"Asociatie de (blog)locatari angajeaza fochist de inalta presiune!!!" (e anuntul un pic modificat)".
O saptamana cu spor pentru noi toti!
Ariane

Stefanya spunea...

Urasc mizeriile facute de cei din PDL!Azi au aratat de ce sunt in stare daca nu esti cu ei.....

Anonim spunea...

Hihihiii ... Ariane, este cu strigare publica? Cu voi chiar am tesut o sita si mai deasa si am devenit un fochist de foaaaarte inalta presiune! Dar stii ce mult imi place? :)
cercetashul

Anonim spunea...

Cercetashule!
Ca la achizitioanarea de arme!(furci, topoare si mai ales...CUVANT)prin invitatie la NEGOCIERE DIRECTA si dialog!
O zi buna !
Ariane

Anonim spunea...

Hmmm, ... Ariane, suna interesant si tentant! :)
cercetashul

Freddye spunea...

FRATILOR si nea ILIE ,lasati-o dreakk" de politichie ..!! Care esti ILIE ,gaura pustie..LA MULTI ANI,frate..Beu o glaja de RDV in sanatatea ta si a celor dragi..Si in sanatatea ILINCUTZEI,draga mea de nepotica...

Anonim spunea...

Să-ţi trăiască!

Anonim spunea...

Io nu mi-s Ilie că nu m-a născut mama-n avion!
Hihihi

Anonim spunea...

La multi ani Ilincutzei si din partea mea!
cercetashul

Anonim spunea...

Ilia,Ilinca si Ilie sa tune a belsug!Toti sarbatoritii sa traiasca, inclusiv Ilienele-Ilene!
Ariane

Anonim spunea...

Cercetashule!
Elaborez strategia de buget de timp!
In curand pe ecrane intalnire de gradul 6 (haiduci)! Dau eu "zaat-ul" de adunare!
Sa fie haiducii (pardon! golanii) disponibili!
Si stam si noi la o "negociere" de dialog cu sampanie si fasole!Icre negre si ciolan mai dupa criza!!!
De acord?
Cu drag Ariane!

Anonim spunea...

De acord, Ariane! De-abia astept sa-i cunosc pe haiduci!
cercetashul

Anonim spunea...

JOS CU BLAGA!

Anonim spunea...

Huo traficanto!....hihihi

Anonim spunea...

Ai sa ma vizitezi la puscarie?

Anonim spunea...

Jos cu BLAGA!

Arhivă blog