03.07.2010

Credincios sau ateu?

‘’Caci simple nu sunt nici misterele, nici evidentele” (Umberto Ecco)

‘’Este necesar sa admitem ca unele lucruri nu pot fi intelese, ca spatiile goale din cunoasterea noastra exista si ca trebuie sa respectam misterul’’ (Umberto Ecco)

‘’Strict vorbind, nu exista nimeni care sa vada lucrurile in realitatea lor nuda. Ziua in care se va intampla asta va fi ultima zi a lumii, ziua marii revelarii’’. (José Ortega y Gasset)

‘’Suntem animale, avem nevoie de religie; chiar şi ateii au nevoie de o formă oarecare de gândire religioasă – avem nevoie de utopii, pentru că fără acestea ne-am putea pune întrebarea, ce căutăm de fapt. Fiecare utopie descătuşează un anume potenţial’’. (Umberto Ecco)

,,Lumea are nevoie de trubaduri moderni … Nu uita, GRAALUL POATE FI INSELATOR! … Si totusi, ceva imi spune ca, in cele din urma, vei gasi ceea ce cauti. Intr-o buna zi vei intelege. Si atunci, adauga ea cu un suras, am incredere ca vei sti sa pastrezi secretul!’’ (Codul lui Da Vinci, Dan Brown)

‘’OAMENII TREBUIE SA REDESCOPERE IN EI INSUSI SIMBOLURILE PIERDUTE, sa nu strabata, pana la agonie (decodare: nu e egala cu tzacaneala), teritorii onirice’’. (Ariane)

‘’VĂ DORESC VOUĂ CREŞTINILOR, SĂ AVEŢI CALEA VIEŢII LUMINATĂ DE DIVINITATEA VOASTRĂ! ŞI VĂ MAI DORESC CEVA: TOTDEAUNA, ÎNAINTE DE A CĂUTA DIVINITATEA ÎN LĂCAŞELE DE CULT, CĂUTAŢI DIVINITATEA ÎN VOI, ÎN SUFLETELE VOASTRE! DOAR SUFLETUL ESTE LOCUL UNDE TE ÎNTÂLNEŞTI CU DIVINITATEA!’’ (Eusebiu)

“CEI MAI FRUMOSI OAMENI SUNT INSA CEI PE CARE II IUBESTI, CEI PE CARE STII SA-I PRIVESTI SI NUMAI CU OCHII MINTII DESCHISI! (Ariane si Eusebiu)


32 de comentarii:

Stefanya spunea...

Foarte adevarat!O seara excelenta sa aveti!

Bibliotecaru spunea...

Sima lucrurilor incredibile eşuează în credibilitate.

:)
Hai că sunt mai tare decât Umberto Ecco...

Anonim spunea...

Cercetashule,
Exista margini temporare unde deocamdata a ajuns ratiunea si asrea se extind mereu si mereu si sunt limite la contacul ratiunii cu transcendenta .

Si ca sa si glumesc : hai ca sunt mai tare decat ion adrian

Anonim spunea...

PS. Si acolo la acele limite incepe misterul care este insondabil.
ion adrian

ghita1964 spunea...

"Fiecare utopie descatuseaza un anumit potential."Asta-i cea mai valabila dintre toate!
Lumea nu ar fi mers mai departe fara utopici si utopie!Tot ce astazi este utopie maine s-ar putea sa devina concret,palbabil si realizabil!Totul este utopie,numai Dumnezeu nu!
O seara buna va doresc!
ps.Ma bucur ca Bibliotecarul trece pe aici,am invatat de la el sa ascult si sa-mi "inghit" dezlantuirile neargumentate!Multumesc!

cercetashul spunea...

*** BIBLIOTECARUL: ‘’Suma lucrurilor incredibile eşuează în credibilitate.’’

*** ION ADRIAN: Exista margini temporare unde deocamdata a ajuns ratiunea si astea se extind mereu si mereu si sunt limite la contacul ratiunii cu transcendenta. Si acolo la acele limite incepe misterul care este insondabil.’’

*** GHITA: Heheheee ... tu ai fost cel mai tare!
"Fiecare utopie descatuseaza un anumit potential". Asta-i cea mai valabila dintre toate!
Lumea nu ar fi mers mai departe fara utopici si utopie! Tot ce astazi este utopie, maine s-ar putea sa devina concret, palbabil si realizabil! Totul este utopie, numai Dumnezeu nu!

Ghita, tu zici ce zice si Ecco:
- Mincinoşii mint cu privire la prezent şi trecut; VIZIONARII mint cu privire la viitor.
- Funcţia istorică a utopiilor a fost aceea că oamenii întotdeauna au încercat fie să le realizeze, fie să le găsească ... Istoria se face prin ingeniozitate şi invenţie. ... Iar naraţiunea este în acelaşi timp un act artistic, dar şi politic. Adevărul se construieşte prin interpretarea subiectivă a istoriei, spre binele celor ce vor veni după noi.
- ... atunci când re-analizezi trecutul, datul tău subiectiv schimbă felul în care acorzi
atenţie anumitor detalii. Eu, bunăoară, mă voi concentra asupra anumitor lucruri care
au relevanţă pentru mine.

cercetashul spunea...

Ghita: ''Ma bucur ca Bibliotecarul trece pe aici, am invatat de la el sa ascult si sa-mi "inghit" dezlantuirile neargumentate!Multumesc!''

- Si eu am invatat foarte multe de la voi toti si va multumesc!

- Daca am fi dispusi, reciproc, sa ascultam si intelegem ce spune celalalt ... am deveni mai intelepti si lumea ar fi mai frumoasa!

- Cum spune José Ortega y Gasset: ’'Strict vorbind, nu exista nimeni care sa vada lucrurile in realitatea lor nuda. Ziua in care se va intampla asta va fi ultima zi a lumii, ziua marii revelarii’’.

ghita1964 spunea...

Acum am fost pe blogul lui Nicol,Blog de veghe!
Cateodata "adevarul" este o suma de utopii ridicate la puterea deciziei.Cand este impusa aceasta ecuatie se nasc timpuri istorice!O urare chinezeasca spune:"Sa traiesti vremuri interesante!"Ai dreptate sa te concentrezi asupra a cea ce are relevanta pentru tine.E singurul lucru ce conteaza pana la urma si e bine sa-ti re-evaluezi trecutul altfel risti sa-l repeti si mai grav sa persisti in gresala!

ghita1964 spunea...

21 Decembrie 2012,ziua cand adevarul va fi nud?

cercetashul spunea...

Ghita, te rog sa rezolvi tu cele 2 videoclipuri!

ghita1964 spunea...

Ai citit:"Apusul libertatii" de ieromonahul Hristodul?Poate ca este o utopie insa pe zi ce trece devine tot mai adevarata!O gasesti pe site-ul Altermedia.com!

ghita1964 spunea...

M-am executat!

cercetashul spunea...

Multzam fain, dar am facut-o lata!
Te rog iar sa le rezolvi, dar in partea de sus si in ordinea in care sunt! Ca au ele o logica! Hihii

cercetashul spunea...

Daca am citit "Apusul libertatii" de ieromonahul Hristodul?
Nu, ca nu am citit carti religioase!

Anonim spunea...

Ghita, te rooog!
cercetashul

ghita1964 spunea...

Cercetasule cand vrei sa postezi de pe you tube,selectezi embed,rezulta un cod pe care-l copiezi,selectezi formatul dimensional,te intorci la postare pe blog unde selectezi alinierea la centru si generezi prin paste ce ai selectat de pe you tube!Incearca,nu-i greu!Te pup!Noapte buna!

ghita1964 spunea...

ps.Citeste cartea nu-i numai religie!E argumentul care desfinteaza codul de bare,asa zisul 666!Merita citit!

ghita1964 spunea...

Ai abandonat cercetaşule?

Stefanya spunea...

O seara frumoasa sa aveti!Pup nasucurile voastre!

Anonim spunea...

http://ro.altermedia.info/religietraditii/cine-denigreaz-biserica-ortodox_8784.html#more-8784

ariane spunea...

Cercetashule multumesc ca existi!
Esti cel mai fin spirit pe care l-am descoperit in spatiul virtual!

ariane spunea...

Sa ma explicitez! Cine te vede recunoaste Omul si capacitatea de a fi un prieten adevarat!Sa ai parte de oameni frumosi langa tine !

ariane spunea...

Scuze ca am raspuns cam tarziu la "Imi pare bine ca te revad..."!

cercetashul spunea...

Si eu va multumesc ca existati ... tu Ariane, Eusebiu, Stefy, Frank, Ghita! Sunteti Oameni frumosi, forte psihice, cu un cod al onoarei!

Sunt multumiri pe care vi le repet si le spun din suflet! Ati avut o influenta extraordinara asupra mea, iar timpul petrecut cu voi a fost minunat!

Reverente de vara, Ariane!

Anonim spunea...

Băăăăăăăăăăăăăăăă haită, pe unde naiba aţi dispărut cu toţii? Cum lipsesc io cum umblaţi brambura prin vecini! Huooooooooo!

ghita1964 spunea...

Te salut cercetashule si ma bucur sa vad ca ariane e cu noi!

Stefanya spunea...

Buna seara dragii mei!

ghita1964 spunea...

Buna seara Stefanya!

ariane spunea...

Noapte buna tuturor, dragilor! Mereu va sunt alaturi !
Stradania mea e de a fi in "locul potrivit" ca om.
Multumesc Don' Ghita de urare ! Noua calitate de gestionar al blogului v-o indepliniti cu multa credinta! Va felicit!

Stefanya spunea...

O zi excelenta sa aveti,dragilor!

Stefanya spunea...

Din nou “şpagă la BAC” – Episodul “Anghel Saligny”

Potrivit anchetatorilor, persoanele acuzate de luare de mită sunt: Robert David, directorul colegiului, profesoarele Roxana David (soția directorului), Mihaela Bibire, Nicoleta Moisă, Daniela Popa și secretara Aura Alexandroaie. Cei șase sunt acuzați că au primit bani de la elevi înaintea desfășurării probelor scrise ale examenului de bacaluareat din acest an. În prezent se efectuează percheziții la domiciliile suspecţilor. “Dosarul a fost deschis pe ultima sută de metri, cu câteva săptămâni înainte de începerea probelor scrise ale bacalaureatului, în urma unor sesizări făcute de elevi”, a declarat Dorel Manole, șeful DGA Bacău. Totodată, în dosar sunt acuzați de dare de mită 18 elevi. „În urma cercetărilor care vor fi realizate este posibil ca numărul persoanelor puse sub acuzare să fie mai mare. Ancheta este în desfășurare”, a precizat ofițerul pentru relații cu presa al DGA Bacău, Roland Filipescu. Anchetatorii au ridicat de la secretariatul instituției de învățământ calculatoare și documente, iar în această seară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, persoanele acuzate vor fi audiate de procurori.

Anonim spunea...

Cu boltă şi presiune. spunea... 17.07.2010, 08:10

''... asta o spun eu păgânul care am o prietenie deosebită cu anume feţe bisericeşti sfinte şi curate precum icoanele, niciodată nu am să înghit "precupeţeala" asta religioasă care bântuie creştinătatea! Dai un ban şi pac ţi se iartă păcatul! Ceea ce nu au înţeles creştinii ăştia este că divinitatea nu iartă! Divinitatea menţine doar echilibrul! DIVINITATEA NU FACE COMERŢ!
Ca să fii iertat, trebuie să te aşezi în faţa unei oglinzi, oglinda sufletului, ŞI SĂ TE IERŢI TU PE TINE! DIVINITATEA NU ESTE NICI ÎN RAI, NICI PE TĂRÂMURILE VEŞNICE, NICI ÎN VALHALLA! ESTE ÎN NOI, ÎN FIECARE DIN NOI!
Atunci când nu găsim Divinitatea din noi, în laşitatea şi nemernicia noastră căutăm o căutăm pe coclauri, prin lăcaşe de cult sau nu mai ştiu io pe ce pământuri sfinte!''

cercetashul

Arhivă blog