30.09.2010

Răspunsuri indirecte.

Ce-i cu tine Dementule, te-ai speriat?
(ion adrian 29.09.2010 at 22:43)
Re: În niciun caz Adriane! Şi fizic şi psihic mi-s cam greu de speriat! În rest no comment!

Doru Ioan Taracila a facut armata la Cercetare-Diversiune, la Buzau.
(Nicoleta Savin 29.09.2010 at 22:48)
Re: Wrong!"Cercetare diversiune" este un termen propriu trupelor MApN! Deci mai încet cu lada pe scări că iesă cuiele de la grenade!

numai dreapta dreptei poate aduce linistea in tara. Nu dreapta lui Sima sau Codreanu, ci dreapta romaneasca curata de bolsevism.
(mircea s. bozan 29.09.2010 at 23:21)
Re: Atenţie foarte mare Bozane! Dreapta mea radicală, creştină şi naţionalistă nu are nimic comun cu Sima şi Codreanu şi legionarii lor! Nu mi-au plăcut niciodată imbecilii care purtând un pistol la şold şi o diagonală pe piept, au crezut că sunt dumnezei ce pot judeca ce etnie are voie a trăi şi ce etnie nu are voie a trăi! Dar fii sigur că nici această "dreaptă a salvării României" nu mi se pare ceva de soi!

UPDATE:
Mihaela, in democratie, toti avem drepturi, inclusiv acela de a ne supara.
Asadar, sa-i respectam si lui Eusebiu deciziile, oricare ar fi acelea.
(Nicoleta Savin 30.09.2010 at 1:50)
Păi atunci, în virtutea democraţiei să nu uitaţi că aveţi dreptul a mă pupa în cur (curul meu neumblător prin puzderie de luntrii), voi toţi cei ce nu vă convine mesajul meu nescris şi nedictat de nimeni!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Observ ca ai hotarit sa nu mai deschizi poarta realilor. Am incercat sa spun celor de acolo ca le-ai raspuns aici dar am vazut ca sunt moderata si nu inteleg de ce?
deschide te rog mess
miha

Mircea S. Bozan spunea...

Nu ma refeream in raspuns la o simpla si penibila actiune de 'Salvarea Ropmaniei' ci de o miscare ampla de lupta antibolsevica. De toate formele si aflatoare sub toate umbrelele politice. Pentru ca PNL-ul este infestat cu fosti securisti si bolsevici extremisti, PDL-ul infestat, UDMR-ul-extremism nationalist de coloratura bolsevica, iar partidul bolsevicilor social democrat ar trebui interzis, iar ideile socialiste pe care le propaga, "corectate" penal. Aici ma gaseam cu gandurile mele atunci cand am postat in Real...
Cred ca in cei 6 ani de inchisoare politica si cei 20 de ani de dupa incarcati cu dramatice anchete, m-au format intr-atat de mult incat sa am reflex antibolsevic deosebit de dezvoltat...

Anonim spunea...

Mda, foarte bine că ai precizat Bozane! De o vreme încoace se tot vântura ideea partidului de dreapta al salvării României!
Şi fii atent la ce spun Bozane:
Dreapta asta care precum Alba ca Zăpada "dalba, pura şi neîntinata" vrea "SALVAREA ROMÂNIEI", tare mi-e că are chiloţeii murdari sub rochia-i albă ca neaua şi miroase a "SALVARE NAŢIONALĂ". Ori eu când aud de "SALVARE NAŢIONALĂ", îmi pică greu, cu multă fiere şi aprige arsuri la stomac, că-mi aduce aminte de FSN (Frontul Salvării Naţionale). Frontul ăla care a salvat România de-o groapă, dar a băgat-o-n puţ!

Mircea S. Bozan spunea...

crezi in memoria colectiva?
Sau reprezinta un termen abstract pentru Romania. Suntem mult prea defazati istoric pentru a reusi sa rememoram greselile si "trairile" relativ recente?
Am invatat oare ceva din existenta noastra?

Anonim spunea...

Nu Mircea Bozan! Nu pot crede în memoria colectivă! Cred însă în memoria burţii pline, a maţului umflat cu salam şi cârnaţi! Tu poate o să reacţionezi şi o să-mi spui că mă înşel! Oricât m-aş înşela neamţule, nu poţi a mă convinge că o ciurdă de manelişti, de mâncători de telenovele, de leneşi, de putori împuţite au memorie! Au uitat foarte uşor că înainte de 89 mureau femeile cu zile dacă nu-i spuneau procurorului
cine le-a întrerupt sarcina! Au uitat foarte uşor acele conserve galbene de ton în ulei şi creveţi vietnamezi ce reprezentau unicele produse ce umpleau rafturile alimentarelor! Au uitat foarte uşor că Vântul le-adunat economiile
şi le-a făcut pierdute!
Nu neamţule, nu cred în memoria colectivă, cred doar în memoria pungii de plastic umplute cu salam, ulei şi zahăr care reprezintă conravaloarea votului!
Şi hai să-ţi mai spun ceva: NU CRED ÎN MEMORIA COLECTIVĂ, DEOARECE
PREA REPEDE S-A UITAT ŞI AU FOST UITAŢI CEI DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII
!

Anonim spunea...

Acum trebuie să plec, răspunsul este pe grabă dar am să revin! Sunt multe de spus!

mircea s. bozan spunea...

Răspunsul la întrebarea „cine suntem ?” poate fi căutat cu mult mai multe şanse de succes în imaginar şi mitologie decât în istorie.
Dincolo de implicaţiile economice sau politice, comunismul a dezvoltat un sistem vast de mitologii grefate puternic pe un mentalul colectiv cu imunitate scăzută, am identificat în evoluţia culturală românească în postcomunism tipologii umane şi toposuri care şi-au prelungit existenţa dincolo de anul 1989. Cum comunismul nu poate fi anulat ca sistem mitologic prin decret sau prin instaurări (formale sau nu) ale democraţiei, el a continuat să-şi facă simţită prezenţa. Intereseaza mutilările identitare pe care le-a generat. O atenţie specială am acordata Omului Nou şi modului în care el a intrat în postcomunism. Apoi situaţia intelectualilor, cei care oscilează între două imperative ce le-au jalonat evoluţia publică: implicarea în treburile cetăţii, respectiv retragerea în turnul de fildeş.
Constatam astfel că unele trăsături identitare au străbătut ca o constantă secolele (ospitalitatea românească, spiritul paşnic al poporului român ş.a) în vreme ce altele au oscilat în funcţie de un „zeitgeist” inevitabil (spre exemplu, raportarea la Străini, când idolatră, când ostilă).
Astfel de locuri ale memoriei, oricat de autentice, nu sunt locuri unde, cum crede Scribner, antagonismele trecutului nostru sunt trezite si unde dialectica istorica poate fi reactivata, ci mai degraba locurile unde aceste antagonisme in forma ambivalentelor sunt calmate si normalizate, locurile unde memoria este intotdeauna insotita de uitare, de dezavuare. Acesta este motivul pentru care Scribner neglijeaza cadrul politic al memoriei collective, pentru care ea neaga colectivitatea nationala. Deoarece aceasta submineaza conceptul unei memorii autentice.

Anonim spunea...

Mircea, controlează e-mail de sub care postezi la nico sau lasă-mi o adresă de e-mail unde să trimit ceva.
Mersi